Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2024 13:24
Čas čtení 0:39
Monika Růžičková

Jaká bude nejoblíbenější rostlina roku 2024? Odborníci mají jasno

Jaká bude nejoblíbenější rostlina roku 2024? Odborníci mají jasno
Zdroj: Unsplash/vadim kaipov/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI SPOLEČNOST
Uložit Uložené

Víš, která rostlina bude v letošním roce nejvíc trendy?

Rozhodně to ví profesionálové americké společnosti 1-800-Flowers.com. Letošními top rostlinami podle nich budou pivoňky a filodendrony. 

„S výhledem do roku 2024 jsme jako rostliny roku vybrali pivoňky a filodendrony, abychom našim zákazníkům pomohli vyjádřit se, přinášet radost a pěstovat smysluplné spojení s důležitými lidmi v jejich životě,“ řekl Abhay Patel, prezident značky 1-800-Flowers.com.

pivoňka, květina
Zdroj: Flickr/Kevin Poh/volně k užití


Pivoňky jsou krásné květiny s velkými, plnými květy a příjemným aromatem. Preferují slunné místo a dobře odvodněnou půdu s dostatkem humusu. Zdravý růst podporuje pravidelné zalévání a ořezávání. Pivoňky je vhodné podpírat, aby odolaly váze květů. Je třeba také kontrolovat, zda je neohrožují škůdci nebo různé nemoci. Je vhodné je preventivně ošetřovat. S láskou a péčí jsou pivoňky krásným prvkem zahrady.

Doporučeno
Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet 27. prosince 2023 7:00

Filodendron je rostlina s dekorativními srdcovitými listy, které mohou mít různé tvary. Je nenáročný na péči a prosperuje ve světlém, nepřímém světle. Zalévání by mělo být pravidelné, ale nedovolte přemokření půdy. V létě ocení občasný postřik vody na listy. Je ideální pro začínající pěstitele a přináší do interiéru elegantní atmosféru.

Domů
Sdílet
Diskuse