Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Nejlepší dorty střední Evropy: Česká mňamka obsadila druhé místo, výhra putuje k sousedům

5. místo

Boterkoek je tradiční holandský koláč z másla, mouky, cukru, vajec a vanilky. V případě potřeby lze do ingrediencí přidat mandlový extrakt, mandlové hobliny a citronovou kůru pro zvýraznění chuti. Lepivé těsto se jednoduše potře rozšlehanými vejci a na povrchu se ozdobí křížovým vzorem, než se upeče v troubě dozlatova.

4. místo

Tento slavný stromový koláč, v Polsku známý jako sękacz, v Litvě jako šakotis a v Bělorusku jako bankucha, je důležitou součástí tradiční polské, litevské a běloruské kuchyně. Připravuje se z hustého těsta, které se opakovaně přelévá přes rotující vodorovný rožeň a často se pomalu peče v troubě nebo tradičněji na otevřeném ohni.

Doporučeno
Nejlepší jídla z hovězího v Evropě: Bodovala i milovaná česká klasika, jak v hodnocení turistů dopadla? Nejlepší jídla z hovězího v Evropě: Bodovala i milovaná česká klasika, jak v hodnocení turistů dopadla? 5. ledna 2024 v 8:04

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse