3. místo
Německý tvarohový koláč je tradiční dezert, který se skládá z tenké vrstvy křehkého těsta, na které se nanáší krémová kombinace tvarohu, vajec a (příležitostně) různého ovoce. Přestože je käsekuchen často přirovnáván ke klasickému americkému cheesecaku, díky použití lehce kyselého tvarohu vzniká lehká, voňavá pochoutka, která dokonale kombinuje sladkou a kyselou chuť.
2. místo
Vítězství těsně uniklo valašskému frgálu. Tahle česká pochoutka tradičně vyráběná na Valašsku má na rozdíl od koláčů obvykle průměr kolem 30 centimetrů, je vyrobena z kynutého těsta a posypána sladkou drobenkou. Náplně frgálů jsou takřka výhradně sladké, mezi nejpopulárnější patří makový, tvarohový, povidlový a hruškový.
Bodovaly ale i další české dobroty. Bublanina skončila 21., velikonoční beránek 49.