Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2024 8:58
Čas čtení 0:28
Magdalena Trajerová

V Japonsku rozjíždí virtuální školu. K návštěvě potřebuješ VR brýle, diplom bude skutečný

V Japonsku rozjíždí virtuální školu. K návštěvě potřebuješ VR brýle, diplom bude skutečný
Zdroj: AOMINEXT
ZAJÍMAVOSTI ANIME JAPONSKO ŠKOLA A STUDIUM
Uložit Uložené

Nebaví tě už každé ráno řešit, co si oblečeš do školy? V Japonsku mají řešení. Společnost AOMINEXT oznámila své plány na vybudování plně virtuální školy.

Do této školy se mohou skrze virtuální realitu připojit žáci po celém Japonsku i ze zámoří, píše Dexerto. Vybavení včetně VR brýlí získají studenti zdarma od instituce. Svého avatara, pod nímž na škole bude vystupovat, si pak každý bude moci navolit sám.

Podle společnosti se tak žáci nebudou muset starat o nejistoty ohledně pohlaví či vzhledu. Avatar bude v anime stylu ve 3D grafice.

Doporučeno
Letní brigáda na odlehlém ostrově není jen výmysl z filmů. Řekneme ti, jak ji můžeš získat Letní brigáda na odlehlém ostrově není jen výmysl z filmů. Řekneme ti, jak ji můžeš získat 17. ledna 2024 15:15

AOMINEXT na svém projektu spolupracuje s Yushi International High School. Učební plán na tříletý kurz bude oficiálně uznán japonským ministerstvem školství, kultury, sportu, vědy a technologie. Absolventi tak získají stejný diplom jako jakýkoliv jiný žák japonské střední školy.

Tak teď už se stačí jen naučit japonsky a svůj problém s ranním oblékáním máš vyřešený.

Domů
Sdílet
Diskuse