Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. ledna 2024 11:28
Čas čtení 1:02
Magdalena Trajerová

Ženu měl nutit k sexu a prodávat výměnou za podepsání smlouvy. McMahon čelí žalobě za sexuální zneužívání

Ženu měl nutit k sexu a prodávat výměnou za podepsání smlouvy. McMahon čelí žalobě za sexuální zneužívání
Zdroj: Ethan Miller – Getty Images
SPORT BOJOVÉ SPORTY
Uložit Uložené

Bývalá zaměstnankyně společnosti World Wrestling Entertainment (WWE) zažalovala jejího zakladatele Vince McMahona z vážného sexuálního zneužívání. McMahon po ní údajně vyžadoval sex, dokonce ji měl prodávat jiným mužům.

Janel Grant pracovala v právním a talentovém oddělení společnosti. McMahon ji na základě žaloby nutil k sexuálnímu vztahu. Její pornografické fotografie předával jiným mužům, včetně dalších zaměstnanců WWE. Při rekrutování nových zápasníků nabízel za podepsání smlouvy její sexuální služby. Grant s tím ovšem prý nikdy nesouhlasila.

Doporučeno
Odveta století: Známe ceny lístků na duel Vémola vs. Végh Odveta století: Známe ceny lístků na duel Vémola vs. Végh 25. ledna 2024 10:21

„Společnost WWE finančně profitovala z komerčního sexuálního aktu organizovaného McMahonem, včetně toho, že wrestlingové talenty podepsaly nové smlouvy s WWE poté, co McMahon prezentoval žalobkyni jako sexuální komoditu pro jejich použití,“ uvádí se v žalobě.

Kromě Vince McMahona čelí žalobě i John Laurinaitis, bývalý šéf vztahů s talenty a generální manažer společnosti. I s ním podle své výpovědi musela mít poměr, aby nepřišla o místo.

McMahon a Laurinaitis podle žaloby sexuálně napadli ženu v kanceláři Laurinaitise v sídle WWE ve Stamfordu v Connecticutu. „Za zamčenými dveřmi ji oba muži zahnali do kouta a vtáhli ji mezi sebe, násilím se jí dotýkali a nakonec ji položili na stůl mezi sebe,“ uvádí se v žalobě. „Prosila je, aby přestali, ale oni ji nutili, vzájemně si ji střídavě drželi a říkali ‚Ne znamená ano‘ a ‚Vezmi si to, d*vko‘.“

Grant se domáhá blíže nespecifikovaného finančního odškodnění a doufá, že odtajněním svého jména a příběhu předejde tomu, aby se s podobnou situací setkala ve WWE i jiná žena.

Domů
Sdílet
Diskuse