Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. února 2024 10:47
Čas čtení 1:10
Ondřej Mrázek

Tvůrce Temného případu se ostře vyjádřil k nové řadě. Reagoval i na populární fanouškovskou teorii

Tvůrce Temného případu se ostře vyjádřil k nové řadě. Reagoval i na populární fanouškovskou teorii
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO SERIÁLY MATTHEW MCCONAUGHEY
Uložit Uložené

Nic Pizzolatto není fanouškem čtvrté řady Temného případu. Napojení na jeho první sérii mu přijdou směšná. Co dalšího řekl?

Pizzolatto dostal od HBO celkem tři šance na vyprávění svých poutavých kriminálních příběhů, opravdový úspěch ale slavil jen s první řadou Temného případu. V té si zahráli Woody Harrelson a Matthew McConaughey, kteří stejně jako Pizzolatto doteď zůstávají výkonnými producenty všech nových sérií. Letos však na HBO přistála čtvrtá řada s podtitulem Noční krajina, kterou už napsala scenáristka a režisérka Issa López.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamech v únoru. Těšit se můžeš na epickou řežbu i temný horor s hvězdou Vetřelce PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamech v únoru. Těšit se můžeš na epickou řežbu i temný horor s hvězdou Vetřelce 1. února 2024 17:00

López se pak rozhodla projekt úzce provázat s některými aspekty první série, což mimo jiné vede řadu lidí k názorům a spekulacím, že by se v některé ze zbývajících epizod mohl na odlehlé Aljašce objevit například i detektiv Rust Cohle, ztvárněný právě McConaugheym. Na to však nyní reagoval skrze již smazané redditové příspěvky samotný Pizzolatto, který nejenže popřel, že by měl herec zájem se do projektu herecky zapojit, ale navíc se opřel i do nových tvůrců za to, jakým způsobem na jeho dílo navázali.

Podle Pizzolatta jsou odkazy na první řadu směšné a stupidní. Údajně neměl žádný input na to, jakým způsobem se bude nová řada odvíjet. McConaughey by pak podle něj v něčem takovém nikdy nehrál. 

 
Příspěvek od @culturecrave
Zobrazit v aplikaci Threads

Reakce tvůrkyně Noční krajiny na sebe každopádně nenechala dlouho čekat. „Věřím, že každý vypravěč má k příběhům, které vytváří, velmi specifický, zvláštní a jedinečný vztah, a ať už jsou jeho reakce jakékoliv, má na ně právo... Psala jsem to s hlubokou láskou k dílu, které Nic vytvořil, a s láskou k lidem, kteří si ho zamilovali. Přesto je to něco nového a je to jiné.“

Čtvrtá řada Temného případu má na serveru Rotten Tomatoes 93 % pozitivních recenzí (my jsme byli taky velice spokojeni) a 67 % kladných diváckých reakcí. To je nejvíce od dob právě oné chválené první série – druhá a třetí řada od Pizzolatta byly přijaty podstatně hůře.

Domů
Sdílet
Diskuse