Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2024 16:10
Čas čtení 0:53
refresher team

Tohle jsou nejlepší vinařství roku, vítězství putuje na Znojemsko

Tohle jsou nejlepší vinařství roku, vítězství putuje na Znojemsko
Zdroj: Pexels.com/volně k užití
GASTRO ALKOHOL ČESKO
Uložit Uložené

Suchej únor je sice v plném proudu, vinaři a vinařky si ale prestižní soutěž ujít nenechali.

Miluješ dobré víno a chceš ochutnat to vůbec nejlepší? Pak by tě mohly zajímat výsledky prestižní soutěže Vinařství roku za rok 2023. Nejlepším vinařstvím bylo při své čtvrté účasti v soutěži zvoleno THAYA vinařství, které sídlí v obci Havraníky nedaleko Znojma. To triumfovalo i v kategorii střední vinařství a stalo se tak celkově čtrnáctým absolutním vítězem soutěže.

Doporučeno
Nejlepší ochucená nealko piva v Česku. Experti rozhodli, vyhrál tvůj oblíbený nápoj? Nejlepší ochucená nealko piva v Česku. Experti rozhodli, vyhrál tvůj oblíbený nápoj? 5. února 2024 17:12

„Vedeme vinařství s respektem k přírodě, s důrazem na kvalitní surovinu, tedy hrozen, a s úctou k regionu a toto je další důkaz, že to děláme dobře. Budeme v tom takto nadále pokračovat, určitě nechceme usnout, protože konkurence, což jsou ale vlastně kamarádi z ostatních vinařství, je obrovsky silná. Celý náš obor letí raketovým tempem kupředu,“ řekl k vítězství enolog (odborník na víno, pozn. red.) THAYA vinařství Jakub Smrčka. 

A komu připadla vítězství v dalších kategoriích? Nejlepším malým vinařstvím je Válka, nejstarší bio organické rodinné vinařství na Moravě sídlící v Nosislavi nedaleko Hustopečí. V kategorii velké vinařství pak získalo prvenství vinařství Štěpán Maňák ze Žádovic na Hodonínsku. 

Do finále se pak kromě zmiňovaných vítězných podniků probojovala ještě vinařství Václav a Špalek (malá vinařství), Sonberk a KOLBY (střední vinařství), Vladimír Tetur a CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice (velká vinařství).

Doporučeno
Vondroušová, Calin i Formanová. Forbes představil výběr 30 pod 30, podívej se na celý seznam Vondroušová, Calin i Formanová. Forbes představil výběr 30 pod 30, podívej se na celý seznam 31. ledna 2024 11:00

Soutěž vyhlašuje a titul Vinařství roku uděluje Svaz vinařů České republiky ve spolupráci s Národním vinařským centrem, a to za významné podpory Vinařského fondu ČR a Jihomoravského kraje.

Domů
Sdílet
Diskuse