Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. února 2024 15:15
Čas čtení 0:51
Magdalena Trajerová

Během vaření běžel na mikrovlnce Gordon Ramsay. Co říkají na Apple Vision Pro Češi?

Během vaření běžel na mikrovlnce Gordon Ramsay. Co říkají na Apple Vision Pro Češi?
Zdroj: Apple
TECH APPLE MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Brýle pro virtuální a rozšířenou realitu Apple Vision Pro za sebou mají první hodiny a dny v rukách uživatelů a uživatelek. Ačkoliv se zatím prodávají pouze v Americe, několik Čechů už mělo možnost si je vyzkoušet. Co na ně říkají?

„Na start předprodeje jsem měl zapnutý budík a okamžitě si brýle zarezervoval – jsou pro mě důležité nejen z pohledu naší práce v STRV, ale i pro mě osobně jako nadšence do technologií,“ popisuje pro CzechCrunch spoluzakladatel a CEO technologické společnosti STRV Lubo Smid.

Doporučeno
VIDEO: Ameriku zaplavili lidé s Apple Vision Pro za 3 500 dolarů. Zařízení využívají během řízení či při cvičení ​ VIDEO: Ameriku zaplavili lidé s Apple Vision Pro za 3 500 dolarů. Zařízení využívají během řízení či při cvičení ​ 5. února 2024 6:50

Smid byl jedním z prvních, kteří v pátek tuto novinku vyzkoušeli. Na brýlích vyzdvihuje převážně propracované passthrough – kombinaci reálného prostředí s virtuální realitou. „V brýlích jsem například zkoušel vařit, nepřekážely ani při krájení cibule. Zkoušel jsem práci s nožem a přitom si na mikrovlnce pustil video Gordona Ramsayho,“ cituje Forbes jeho první zážitky. „Baví mě možnost rozmístit si různé aplikace po celém bytě – od fotek přes hudbu až po projekční plátno.“ Chválí i kvalitu kamer – 3D video a živý obraz jsou podle něj k nerozeznání.

Rozlišení si pochvaluje i Jaroslav Beck. „Rozšířená realita konečně působí přesvědčivě a videohovory s avatarem, sledování filmu v letadle a práce na dokumentech nebo úpravě videí jsou v ní mnohem lepší než na dvourozměrné obrazovce,“ uvedl pro Forbes.

Novinku otestoval i Petr Mára. Na jeho recenzní video se můžeš podívat zde:

Všichni se ale shodnou, že ačkoliv se jedná o převratnou technologii, má stále ještě mnoho nedostatků, které bude třeba doladit. Patří mezi ně například váha a celkové vyvážení headsetu, které vedou k únavě krku i očí.

Domů
Sdílet
Diskuse