Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2024 14:30
Čas čtení 0:47
Anna-Marie Hanzlíková

Miluješ zvířata, ale lidi tak úplně ne? Našli jsme ti dream job, sčítej tučňáky na Antarktidě

Miluješ zvířata, ale lidi tak úplně ne? Našli jsme ti dream job, sčítej tučňáky na Antarktidě
Zdroj: Wiki Commons/Christopher Michel/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI EKOLOGIE OCHRANA ZVÍŘAT VELKÁ BRITÁNIE ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Žádný splachovací záchod, mrazivá zima a nepřetržité denní světlo. Takové jsou podmínky práce na Antarktidě. Britská charita hledá pracovníky či pracovnice, kteří by tam odjeli na misi. V popisu práce by mimo jiné měli i sčítání tučňáků.

Na nabídku práce na nejjižnějším a nejméně obydleném kontinentu na Zemi upozornil server The Guardian. Zájemci*zájemkyně se mohou hlásit na pozice na poště, v obchodu se suvenýry nebo se zapojit do zmíněného sčítání tučňáků.

Doporučeno
Ondřej Brzobohatý jako Tiffany Richbitch překvapil na kultovní rockové show Ondřej Brzobohatý jako Tiffany Richbitch překvapil na kultovní rockové show 28. února 2024 11:30

Práce je to opravdu pro dobrodružné povahy. Žádná tekoucí voda ani splachovací záchod, téměř nepřetržité denní světlo a třeba až minus 40 stupňů Celsia. Přihlásit se můžeš na stránkách tady, čas máš do 18. března. Tréninkem projdeš na konci srpna a práce samotná je na pět měsíců od listopadu do března.

Vypsané pozice jsou na nejjižněji umístěné poště světa v místě zvaném Port Lockroy. To leží na ostrově Goudier Island, který je velký asi jako fotbalové hřiště. Poštu a muzeum tam spravuje britský spolek UK Antarctic Heritage Trust. Jeho ředitelka Camilla Nichol tvrdí, že uchazeči a uchazečky by měli být odolní, fyzicky fit a environmentálně uvědomělí.

Současná vedoucí mise, třiatřicetiletá porodní asistentka Bridie Martin-West, popsala pro The Guardian svůj život. „Je kouzelné se podívat ven a vidět stovky tučňáků, jejich mláďata a také keporkaky a plejtváky. Je tu surová příroda, neskutečně krásná,“ vylíčila nadšeně Britka.

Domů
Sdílet
Diskuse