Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2024 13:16
Čas čtení 0:48
Veronika Ábelová

Až třikrát rychlejší? Detaily o novém PlayStationu 5 Pro slibují ještě nabušenější konzoli

Až třikrát rychlejší? Detaily o novém PlayStationu 5 Pro slibují ještě nabušenější konzoli
Zdroj: Unsplash / Charles Sims
TECH PLAYSTATION 5
Uložit Uložené

Minulý týden unikly detaily o chystaném PlayStationu 5 Pro. Podle nich bude mít nová herní konzole až třikrát větší výkon. Na co dalšího se těšit?

O nástupci PlayStationu 5 postupně unikají nové a nové detaily, ačkoliv oficiálně zatím společnost Sony jeho odhalení tají. Víme však, že by konzole měla dorazit ještě v letošním roce, a to konkrétně na podzim. Minulý týden se pak na internetu objevily nové spekulace ohledně PS5 Pro, které zní upřímně dost slibně.

Doporučeno
Únik detailů o nové verzi PlayStationu: Jak výkonná bude chystaná nejsilnější konzole od Sony? Únik detailů o nové verzi PlayStationu: Jak výkonná bude chystaná nejsilnější konzole od Sony? 12. prosince 2023 16:13

Tom Henderson z Insider Gaming už dříve informoval o specifikacích výkonnosti nového PS5. Nyní uvedl, že nová konzole Pro by měla mít stejně jako PlayStation 5 odnímatelnou diskovou jednotku.

Dále se spekuluje o tom, že PS5 bude mít rychlejší paměť s běžící rychlostí 576 GB/s (18 GT/s). Jedná se tedy o 28procentní nárůst oproti klasickému PS5. Mimo to by měla vylepšená konzole disponovat i lepším zvukovým výkonem a novým režimem „High CPU Frequency Mode“, který zvýší výkon o 10 procent oproti standardnímu PS5.

Podle dřívějších spekulací serveru The Verge by však skutečný výkon PS5 Pro mohl být v porovnání se starším kusem až třikrát větší, konkrétně 10,28 teraflopu vs. okolo 17 teraflopů (matematická hodnota označující výpočetní výkon).

Domů
Sdílet
Diskuse