Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Pět podobných filmů jako Rivalové se Zendayou. Znáš tyhle pecky?

Wimbledon (2004)

Tento film tě o vášnivý románek z tenisového prostředí určitě neochudí. Tenisový hráč Peter Colta (Paul Bettany) má ve své kariéře spíše smůlu, přesto se téměř na jejím konci dostane na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V londýnském hotelu se pak náhodou setká s nadějnou, energickou a mladou tenistkou Lizzie Bradbury (Kirsten Dunst). Jejich osudové setkání zažehne jiskru lásky a Peter dostává elán, který se promítá do jeho hry na kurtu. Dokonce se blíží ke splnění svého životního snu, kterým je účast v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. Podaří se Peterovi získat titul?

Souboj pohlaví (2017)

Emma Stone v hlavní roli tenistky Billie Jean King ve filmu podle skutečných událostí přehraje o 26 let staršího Bobbyho Riggse (Steve Carell), který razí heslo: „Žena patří do ložnice a do kuchyně. Přesně v tomto pořadí.“ Tenisové utkání je v tomto případě pouze zástěrkou. Billie totiž jako moderní žena usiluje o lepší podmínky v ženském tenise. Poté, co Bobby porazí v tenisové exhibici ženskou světovou dvojku a zápas s výsměchem nazve jako Masakr na Den matek, se Billie rozhodne ukázat svou sílu. Rozjede se tedy velká bitva mezi mužským a ženským světem, kterou Billie vyhraje.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse