Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2024 v 12:12
Čas čtení 0:42
Radka Klučárová

Milé, nebo děsivé? Muž z mrtvého otce vytvořil chatbota. Díky nahrávkám jeho hlasu s ním mluví i po smrti

Milé, nebo děsivé? Muž z mrtvého otce vytvořil chatbota. Díky nahrávkám jeho hlasu s ním mluví i po smrti
Zdroj: Freepik/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Jamesův otec John zemřel v roce 2017. Díky řadě nahrávek jeho hlasu se však Jamesovi v hlavě zrodil nápad vytvořit interaktivní vzpomínky.

Otci Jamese Vlahose byla v roce 2016 diagnostikována rakovina. Místo toho, aby se utápěl ve smutku, se jeho syn rozhodl strávit s otcem co nejvíce času a uchovat si na něj bohaté vzpomínky. Později na základě tohoto osobního příběhu vybudoval firmu, která pomáhá dalším truchlícím lidem, píše BBC.

Doporučeno
Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? 13. května 2024 v 12:50

„Strávil jsem hodiny a hodiny nahráváním jeho životního příběhu,“ popsal poslední chvíle, které strávil se svým otcem. Jamesův otec John zemřel v roce 2017. Díky řadě nahrávek jeho hlasu se však Jamesovi v hlavě zrodil nápad na vytvoření interaktivních vzpomínek.

Moderní technologie a stále populárnější umělá inteligence mu umožnily vytvořit chatbota poháněného umělou inteligencí, který nyní dokáže odpovídat na otázky o životě jeho otce, a to hlasem jeho otce.

Doporučeno
Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku 15. května 2024 v 15:53

James později svůj projekt přetvořil v aplikaci HereafterAI, která nyní umožňuje ostatním uživatelům a uživatelkám uchovat interaktivní vzpomínku na zesnulé blízké.

Domů
Sdílet
Diskuse