Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou nejlepší letní hity všech dob. Táhne hlavně oldies klasika

4. Light My Fire – The Doors (1967)

Jedna z nejznámějších písní od legendárních The Doors má to hlavní, co si s letním hitem spojujeme – lásku a vášeň –, a tak není divu, že lidé vytáhli tuhle šedesátkovou pecku až na čtvrté místo.

 

3. Eye of Tiger – Survivor (1982)

Kdo by neznal ikonickou melodii z úvodu tohohle hitu? Vybroukat by ji dovedl snad každý. Hlasující ji tedy dostali až na třetí místo.

2. Jessie's Girl – Rick Springfield (1981)

Song o nešťastné lásce k přítelkyni nejlepšího kamaráda prý Springfield napsal na základě svojí vlastní historky ze střední. Zamilování do nesprávné osoby zažila asi většina z nás, a tak možná i snadná ztotožnitelnost vynesla Australanovi druhou pozici nejoblíbenější letní písně.

1. I Can't Get No (Satisfaction) – The Rolling Stones (1965)

I tohle je melodie, kterou si na první dobrou vybaví snad každý. Dost možná ti teď zní v hlavě, jen když sis přečetl*a její přepsaný název. Největší hit Rolling Stones vůbec se právem může pyšnit i titulem nejlepší letní pecky.

18. I Kissed A Girl – Katty Perry (2008)

Nejvýše umístěná písnička z tohohle století je zpověď Katy Perry o jejím polibku se ženou. Svého času nechyběla asi na žádné plážové diskotéce.

19. Umbrella – Rihanna ft. JAY-Z (2007)

Jestli Tears For Love zní jako typické osmdesátky, tak Rihanna je za nás výrazem přelomu nultých a desátých let. Jde také o jednu z nejhranějších písní v rádiích onoho desetiletí.

22. Rolling in the Deep – Adele (2011)

Adele jsme zařadili, protože je prvním hitem z desátých let, který se umístil. Že i v létě mají lidé náladu na rozchodovou baladu, nás sice překvapuje, na druhou stranu, tehdy jednadvacetiletá Adele tímhle trackem zbořila veškeré hitparády, takže umístění nakonec smysl dává.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse