Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2024 v 16:43
Čas čtení 0:38
Ilona Hobzová

Pavouci všude, kam se podíváš. Vyraz do kina na oceňovaný horor Havěť

Pavouci všude, kam se podíváš. Vyraz do kina na oceňovaný horor Havěť
Zdroj: Tandem
ČESKO FILM NOVÉ FILMY ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Celovečerní debut francouzského režiséra s českými kořeny Sébastiena Vanička má v kinech premiéru 23. května.

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašlivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít.

Doporučeno
Tohle jsou nejvíce nenáviděné mužské postavy z Harryho Pottera. Voldemorta tam nenajdeš Tohle jsou nejvíce nenáviděné mužské postavy z Harryho Pottera. Voldemorta tam nenajdeš 23. května 2024 v 8:20

Do českých kin snímek zavítá 23. května, poprvé byl ale uveden už v roce 2023 na festivalu v Benátkách. Získal dvě nominace na cenu César v kategoriích Nejlepší vizuální efekty a Nejlepší debut. Ze Sitges Film Festival si režisér Sébastien Vaniček odnesl Zvláštní cenu poroty.

Jak už jsme tě informovali dříve, Sébastien Vaniček má české kořeny, ale vyrůstal na pařížském předměstí. V 15 letech ukradl svému otci videokameru a začal natáčet hmyz. Postupně objevoval možnosti střihu, zvukového designu a rozvíjel svou lásku k výtvarnému umění.

Domů
Sdílet
Diskuse