Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Pelíšky, Electra nebo třeba Vlastníci. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Maxu

Obecná škola

Legendární Igor Hnízdo v podání Jiřího Třísky baví, ale i děsí mnohé školáky. Jeho praktiky jsou velice pozoruhodné, chlapci jsou z něho ale unesení. Další spolupráce Zdeňka a Jiřího Svěráka se ukázala jako velice úspěšná, jelikož film byl nominovaný na Oscara. V dalších rolích se objevila například Libuše Šafránková, Daniela Kolářová či Ondřej Vetchý.

Pojedeme k moři

Režisérský debut herce Jiřího Mádla, jehož protagonisty jsou dětští hrdinové, překvapí a dojme k slzám. Jedenáctiletý Tomáš dostane k narozeninám kameru a začne natáčet film o své rodině, baví ho to, ale jen do té doby, než zjistí, že kamera dokáže odhalit i věci, které jsou nepříjemné. Dozví se o rodinném tajemství.

Návrat idiota

Film z konce devadesátých let vypráví o mladíku Františkovi, který se po letech strávených v blázinci vrací ke svým vzdáleným příbuzným. Zaplétá se do rozporuplných vztahů, ať už rodinných, či milostných. Právě proto, že dosud nic nezažil a nepoznal, je schopen vnímat lidské vztahy ve své opravdovosti správně. Hlavní postavu si zahrál Pavel Liška, vedle něho se objevili Tatiana Vilhelmová, Aňa Geislerová, Jiří Langmajer či Jiří Macháček.

Pupendo

Další úspěšný film Jiřího Hřebejka ukazuje život v komunistickém Československu v době 80. let. Poukazuje na rozdíl mezi lidmi, kteří se nenechají svázat režimem, a lidmi, kteří mu jsou oddaní. V komedii si zahráli Bolek Polívka, Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Vilma Cibulková a další.

Polski film

Čtveřice populárních herců – Tomáš Matonoha, Pavel Liška, Josef Polášek a Marek Daniel – se rozhodla natočit své vzpomínky na bezstarostná léta studií na brněnské JAMU. K nim se přidává Jan Budař, který studoval o pár ročníků níž. Film se zabývá euforií, svobodou, absurditou mládí či podstatou přátelství, které pomáhá překonat i nejtěžší zkouškové období.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse