Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Kiwi.
6. června 2024 v 8:30
Čas čtení 2:24
Sponzorovaný obsah

6 budget friendly letenek na letní dovolenou. Do evropských měst se dostaneš už od 1 000 Kč

6 budget friendly letenek na letní dovolenou. Do evropských měst se dostaneš už od 1 000 Kč
Zdroj: Pexels / Ketut Subiyanto
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Kde strávíš svoji příští dovolenou?

Ještě nemáš naplánovanou dovolenou na léto? Žádný stres. Pořád můžeš sehnat levné letenky do populárních evropských destinací a užít si prázdniny v romantických městech i na písečných plážích. Letenky, které běžně stojí i několik tisíc, teď seženeš o stovky korun levněji. Dlouho ale s nákupem neváhej, letecké společnosti nabídky často upravují a za týden už nemusí platit.

Cena a dostupnost letenek jsou aktuální v době psaní článku. S odstupem času se mohou měnit.

 Korfu

  • 📅 Termín: 2. 7. – 17. 7.
  • ✈️ Odlet: Praha (Ryanair a Eurowings)
  • ⌛ Délka letu: 2 hodiny 10 minut
  • 💶 Cena (tam i zpět): 2 762 Kč

Řecko je oprávněně jednou z nejoblíbenějších prázdninových destinací a ostrov Korfu se často nazývá jeho perlou. Za necelých 2 500 korun se můžeš na konci července cpát gyrosem, koupat se v průzračné vodě a odpočívat na písečných plážích. Na Korfu se nachází spousta eukalyptů, olivovníků a další zeleně, takže se bude čím kochat. Kromě relaxu si tam můžeš vyzkoušet spoustu adrenalinových a sportovních aktivit, od paraglidingu až po jízdu na banánu. 

korfu, grecko
Zdroj: Unsplash/CALIN STAN
letenky na korfu

Londýn

📅 Termín: 25. 6. – 2. 7.
✈️ Odlet: Praha (Wizzair)
⌛ Délka letu: 2 hodiny 5 minut
💶 Cena (tam i zpět): 1 005 Kč

Hned na začátku prázdnin si můžeš užít pár dnů v anglické metropoli. Jestli tě spíš než pláže láká ruch velkoměsta, zaleť si do Londýna. Den můžeš začít anglickou snídaní, pak se projít na Piccadilly Circus, vychutnat si výhled z London Eye a odpoledne strávit v London Dungeon nebo nakupováním v místních vintage obchůdcích.

londýn
Zdroj: Unsplash/Eva Dang/volně k užití
letenky do londýna

Palma de Mallorca

📅 Termín: 19. 6. – 21. 6.
✈️ Odlet: Praha (Ryanair)
⌛ Délka letu: 2 hodiny 30 minut
💶 Cena (tam i zpět): 2 838 Kč

Máš po státnicích nebo tě čekají poslední zkoušky? Dopřej si zasloužený odpočinek a vyraz už ke konci června na slunečnou Mallorcu. Hlavní město Palma de Mallorca se nachází přibližně pět kilometrů od letiště. Je plné malebných uliček s restauracemi, bary a roztomilými krámky. Překrásnou atmosféru má především v noci.

Palma de Mallorca
Zdroj: Pexels / David Vives
letenky na mallorcu

Benátky

📅 Termín: 27. 6. – 4. 7.
✈️ Odlet: Praha (Ryanair)
⌛ Délka letu: 1 hodina 20 minut
💶 Cena (tam i zpět): 1 239 Kč

Jestli toužíš po romantice, mrkni na letenky do Benátek, které na přelomu června a července koupíš za méně než 1 000 korun. Až se projedeš na gondole a projdeš si všechny památky, naplánuj si výlet na kouzelné ostrůvky Murano a Burano. Murano je proslulé především sklářskou výrobou, proto se v centru nachází spousta malých krámků se sklem. Burano tě okouzlí hlavně uličkami s barevnými domečky, díky kterým budeš mít pocit, že jsi v jiném světě.

Benátky
Zdroj: Unsplash/Ricardo Gomez Angel/volně k užití
letenky do benátek

Paříž

📅 Termín: 14. 8. – 21. 8.
✈️ Odlet: Praha (Vueling)
⌛ Délka letu: 1 hodina 55 minut
💶 Cena (tam i zpět): 1 408 Kč

Máme tady ještě jeden tip pro romantiky. Ale také pro milovníky historie, nákupů, útulných kavárniček a pekáren s čerstvými croissanty. Do hlavního města Francie koupíš levné letenky v polovině srpna. Ať už tě láká Eiffelovka, nebo spíš instafriendly zákoutí a restaurace s vybranými specialitami, tenhle srpen je ten čas, kdy si můžeš Paříž odškrtnout ze svého wishlistu.

pariz
Zdroj: Unsplash/Alexander Kagan
letenky do paříže

Kodaň

📅 Termín: 30. 7. – 3. 8.
✈️ Odlet: Praha (Eurowings a Ryanair)
⌛ Délka letu: 1 hodina 20 minut
💶 Cena (tam i zpět): 1 772 Kč

Možná tě nelákají pláže a prosluněná italská města a máš raději severské útulno. V tom případě tady máme tip na červencové letenky do hlavního města Dánska. Nikdo totiž neříká, že to pravé hygge musíš zažít jen v chladných měsících. Půjč si kolo a vyraz objevovat místní kavárny nebo muzea. Projdi se po nábřeží Nyhavn a vrať se do dětských let v parku Tivoli. Tohle město má co nabídnout.

kodaň, dansko
Zdroj: Unsplash/Nick Karvounis
letenky do kodaně
Domů
Sdílet
Diskuse