Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. června 2024 v 11:18
Čas čtení 0:34
Anna Vondráková

FOTO: Tohle je nejošklivější pes světa, majitelka dostala odměnu 100 tisíc

ZAHRANIČÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Ačkoliv název titulu nemusí každému z nás znít lichotivě, osmiletý Wild Thang a jeho majitelka jsou na něj hrdí. O jeho zisk se letos pokusili již popáté.

Organizátoři pořádají akci již téměř 50 let, dle webu soutěže je jejich snahou ukázat obdiv ke všem zvířatům a upozornit na důležitost adopce. Většina účinkujících totiž pochází právě ze psích útulků. Informuje o tom deník The Guardian.

Doporučeno
FOTO: Tohle je nejvyšší pes světa. Lidé si ho pletou s koněm, podle majitelů se bojí vysavače FOTO: Tohle je nejvyšší pes světa. Lidé si ho pletou s koněm, podle majitelů se bojí vysavače 16. června 2024 v 12:32
nejošklivější pes
Zdroj: Sonama/propagačný materiál

Letošní vítěz, pekingský palácový psík jménem Wild Thang, trpí nebezpečnou psí nemocí zvanou psinka, která brání růstu zubů a také způsobila poruchu svalů na jedné z jeho končetin. To vše přispívá k velmi neobvyklému vzhledu a jeho majitelka se tak nyní může těšit na výhru ve výši pěti tisíc dolarů (přes 110 tisíc korun). 

Druhé místo v soutěži obsadil čtrnáctiletý mops jménem Rome. Na třetím místě skončila čtrnáctiletá bíle osrstěná fenka smíšeného plemene jménem Daisy Mae, která byla ve dvou letech zachráněna z ulice, během svého života ale přišla o zuby, srst a zrak. Mezi dalšími účastníky byly poté směsi čivav, čínských chocholatých psů a mopsů.

Domů
Sdílet
Diskuse