Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
25. července 2024 v 14:02
Čas čtení 1:42
Ella Petrová

Dočká se nejkontroverznější seriál letošního roku druhé řady? Máme špatné i dobré zprávy

Dočká se nejkontroverznější seriál letošního roku druhé řady? Máme špatné i dobré zprávy
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY DISNEY MARVEL MARVEL SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY STAR WARS
Uložit Uložené

Akolytka svou první řadu završila v úterý, čímž se uzavřel příběh Oshy a Sol. Seriál však ponechal mnoho dějových linek otevřených, včetně těch, které mají obrovský význam pro svět Star Wars. Získá ale Akolytka druhou sérii?

Seriál produkovalo Disney a je součástí Star Wars světa. Děj se točí kolem vyšetřování šokujícího zločinu, kdy se uznávaný mistr Jedi postaví proti nebezpečné bojovnici ze své minulosti. Jak se objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá...

Doporučeno
Zeptali jsme se umělé inteligence, kdo z Čechů a Češek přiveze olympijskou medaili Zeptali jsme se umělé inteligence, kdo z Čechů a Češek přiveze olympijskou medaili 25. července 2024 v 13:00
Doporučeno
RECENZE: Deadpool & Wolverine boří čtvrtou stěnu a berou diváka na výlet do multivesmíru. Musíš vyrazit do kina? RECENZE: Deadpool & Wolverine boří čtvrtou stěnu a berou diváka na výlet do multivesmíru. Musíš vyrazit do kina? 23. července 2024 v 23:59
Doporučeno
„Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně 23. července 2024 v 13:00

Špatné zprávy nejdřív

Jak bylo výše zmíněno, seriál skončil tak, že by každý očekával pokračovaní. Špatnou zprávou je rozpočet na další řadu. Celé natáčení je velmi nákladné, odhady uvádějí, že první řada vyšla na 180 milionů dolarů. V poslední době se navíc zdá, že si Disney uvědomilo, že nadměrně utrácí a produkuje hromadu obsahu pro Star Wars i Marvel, a to se údajně změní.
 
Dalším problémem je sledovanost. Disney nezveřejňuje přesné údaje pro své pořady, ale má tendenci se chlubit, když jsou vysoké. Existuje však řada analytických firem třetích stran, které odhadují, že Akolytka patří k těm nejméně sledovaným Star Wars seriálům, které Disney produkoval. Jaký je pro to důvod? Těch je opět několik a jak napovídá například hodnocení na ČSFD, kde má seriál pouhých 46 procent (na rozdíl od pochvalných recenzí kritiků), diváci z něj nadšením neskáčou.
 
Potíž je, že Akolytka neobsahuje žádné známé postavy, do toho se příběh neodehrává ani ve stejném století jako veškerý obsah Star Wars. Přimět lidi, aby sledovali zcela nové obsazení ve zcela nové éře, byl vždy náročný úkol. Nicméně s obsazením, které je takto diverzní, je to v dnešní době pomalu nadlidská práce.

Dobré zprávy nakonec

Nicméně jsou tu i pozitiva. Časové období The High Republic, které bylo představeno v Akolytce, je pro Disney důležité, což dokazuje řada románů a komiksů. Je jasné, že se do tohoto období nějakým stylem vrátíme. Nepůsobilo by navíc moc dobře ukončit seriál s tolika otazníky a vlastně ztratit myšlenku prozkoumání této éry více do hloubky, když už se do toho tolik investovalo.
 

Star Wars
Zdroj: Lucasfilm Ltd.


Showrunnerka Leslye Headland navíc v mnoha rozhovorech prozradila, že už má plány na druhou sérii. Nyní víme, že zahrnují známé postavy jako Darth Plagueis nebo mistr Yoda, kteří se na konci první řady objevili. Její skutečná manželka Rebecca Henderson, která hraje Vernestru, pak na Instagramu naznačila, že jsme její postavu neviděli naposledy. K oficiálnímu obnovení to má ale samozřejmě daleko.

Doporučeno
KOMENTÁŘ: Pomoc, v mém oblíbeném seriálu hrají černošky a píšou ho lesbičky. Woke kultura mi ničí život KOMENTÁŘ: Pomoc, v mém oblíbeném seriálu hrají černošky a píšou ho lesbičky. Woke kultura mi ničí život 26. června 2024 v 11:00

Uvidíme tedy, zda bude Disney ochotné investovat do takhle drahého projektu, který nesledovalo tolik lidí, více peněz, aby mohlo rozvíjet éru High Republic a dokončit některé zajímavé příběhy vytvořené v první sérii. Na sociálních sítích se totiž sice objevuje #RenewTheAcolyte, stejně tak se tam ale objevují ještě v daleko početnější míře komentáře prosící studio, aby seriál neobnovovalo.

Domů
Sdílet
Diskuse