Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2024 v 10:09
Čas čtení 0:27
Anna Vondráková

GALERIE: Podívej se na nejlepší fotky ze zahájení olympiády v Paříži

GALERIE: Podívej se na nejlepší fotky ze zahájení olympiády v Paříži
Zdroj: TASR/AP
ZAHRANIČÍ FRANCIE LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 OLYMPIJSKÉ HRY PAŘÍŽ 2024
Uložit Uložené

Slavnostní ceremoniál XXXIII. letních olympijský her v pátek 26. července přinesl hned několik nečekaných momentů.

Ani déšť slavnostní zahájení nepřerušil. Výpravy sportovců se jedna po druhé představily na lodích na řece Seině podle plánu. Jako první vyjeli Řekové a průvod zakončila loď s francouzskými sportovci.

Doporučeno
„Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou „Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou 2. srpna 2024 v 20:00

Ceremoniál se poprvé konal mimo stadion, pořadatelé pro jeho konání vybrali právě ikonickou řeku. O zábavu rozhodně nebyla nouze, představili se kankánoví tanečníci, metalová skupina i Lady Gaga.

Doporučeno
KVÍZ: Kolik medailí mají Ledecká, Sáblíková nebo Šebrle? Otestuj svoje znalosti českých olympijských úspěchů KVÍZ: Kolik medailí mají Ledecká, Sáblíková nebo Šebrle? Otestuj svoje znalosti českých olympijských úspěchů 26. července 2024 v 7:00

Pochodeň z Trocadéra převezli tenisté Rafael Nadal a Serena Williams, atlet Carl Lewis a gymnastka Nadia Comăneci. Přímo k místu, kde oheň bude v průběhu olympiády hořet v zahradě Tuileries, ho poté doneslo hned několik francouzských sportovců, zapálila ho nakonec dvojice Marie-José Pérec a Teddy Riner. Celý večer poté zakončilo vystoupení Céline Dion na ikonické Eiffelově věži.

paříž, olympiáda, ceremoniálolympiáda, pařížolympiáda, paříž, lady gagaolympiáda
Zobrazit galerii
(17)
Domů
Sdílet
Diskuse