Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2024 v 15:47
Čas čtení 1:02
Ella Petrová

Nejstarší žena Velké Británie prozradila, co jí pomohlo dožít se 115 let

Nejstarší žena Velké Británie prozradila, co jí pomohlo dožít se 115 let
Zdroj: Hallmark Care Homes
ZAJÍMAVOSTI ZDRAVÍ ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL
Uložit Uložené

Ethel May Caterham před týdnem oslavila 115. narozeniny. Teď prozradila svůj recept na dlouhověkost.

Caterham nese přízvisko nejstarší ženy Spojeného království. Teď s lidmi sdílela své tajemství, jak dosáhnout takového úctyhodného věku.
 
Narodila se 21. srpna 1909 v Hampshiru jako druhá nejmladší z osmi dětí. Její sestra se mimo jiné dožila 104 let. Na začátku svého života byla Ethel au pair ve vojenské rodině v Indii, než se v roce 1931 vrátila do Spojeného království. V roce 1933 se na večírku setkala s budoucím manželem Normanem Caterhamem.

Doporučeno
Paramount chystá „lepší“ seznamovací show než Naked Attraction. Nazí lidé v ní budou mít sex Paramount chystá „lepší“ seznamovací show než Naked Attraction. Nazí lidé v ní budou mít sex 22. srpna 2024 v 14:00

Poté, co se stal podplukovníkem v Royal Army Pay Corps, se pár kvůli jeho práci přestěhoval do míst jako je Hongkong či Gibraltar. Nakonec se vrátili zpět do Británie, kde vychovali své dvě dcery.

Jak na dlouhý věk? 

Za co Ethel vděčí svému požehnanému věku? Uvedla, že se nikdy s nikým nedohadovala. „Poslouchám a dělám, co mám ráda.“ To je její tajemství k dlouhému, a především šťastnému životu.
 
Své narozeniny oslavila společně se svou rodinou v pečovatelském domě v anglickém Surrey. Dostala dort, nechyběly balónky a dokonce vystoupil i místní starosta, aby Ethel popřál. Dům s pečovatelskou službou pak na počest Ethel přejmenoval část zahrady po ní.
 
Po emotivní poctě generální manažer domova Inder Hanzra prohlásil: „Ethel prožila neuvěřitelný život a je nám velkou ctí sdílet s ní tuto významnou událost. Na počest Ethelina životního milníku jsme předělali oblast zahrady a přejmenoval ji na Ethel’s Garden.“
 
„Nic si Ethel neužije víc než sezení na slunci a poslouchání ptáků. Uspořádali jsme také odpolední čaj, speciální dort, a protože miluje Franka Sinatru, pozvali jsme oblíbeného zpěváka, aby vystoupil,“ prozradil. Ethel to velmi potěšilo a je domovu vděčná, že zahradu pojmenovali po ní.

Domů
Sdílet
Diskuse