Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
dnes 28. září 2024 v 8:31
Čas čtení 0:53
Anna Vondráková

Nový klip k písni Mira Žbirky vymyslela dívka, která přežila střelbu na Filozofické fakultě

Nový klip k písni Mira Žbirky vymyslela dívka, která přežila střelbu na Filozofické fakultě
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
ČESKO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Videoklip k písni Naivná se natáčel v Praze na Kampě. Zahrála si v něm i Lennonova zeď.

Katka Žbirková, vdova po zpěvákovi, který zemřel v listopadu roku 2021, původně oslovila režiséra Davida Beránka, aby z alba Posledné veci vybral píseň, ke které vyrobí klip. Když se dlouho neozýval, zavolala mu, aby zjistila, co se děje.

„Zjistila jsem, že je v nemocnici s dcerou Terezkou. Byla vážně postřelena při řádění střelce na Filozofické fakultě a stále se zotavovala. Prošla si klinickou smrtí a rodiče nevěděli, zda vůbec bude žít. Máma Dora Čechova s tátou se u ní střídali každý den. Přežila a fyzicky se zlepšovala, i když před ní ještě byla dlouhá cesta,“ uvedla Žbirková pro server Novinky.

Režisér a dlouholetý přítel Mira Žbirky David Beránek chtěl pro svou dceru nějakou psychickou vzpruhu. Navrhl, aby napsala námět k Naivné a její kamarádi, studenti Filmové školy Panská v Praze a Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, by ho natočili.

„Přestože se ještě neobešla bez pomoci rodičů, zúčastnila se všeho dění a její tým pracoval profesionálně a bezchybně,“ dodala Žbirková. Natáčení probíhalo v Praze, na počest slovenského zpěváka se v klipu objevuje i Lennonova zeď. 

Doporučeno
Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? 3. května 2024 v 16:55

„Katka vnesla do natáčení videoklipu Naivná na Kampě vřelou a pozitivní energii. Objímala Terezku i mě. Po dlouhé době jsme se od srdce smály. Katko, Miro Žbirka, děkujeme za letité přátelství,“ napsala na sociální síti maminka Terezky Dora Čechova. Projekt se povedl a klip je už nyní ke zhlédnutí. 

Domů
Sdílet
Diskuse