Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 3. října 2024 v 15:45
Čas čtení 0:51
Ella Petrová

Kůže bílá jako sníh? V nové Sněhurce bude původ jména princezny jiný, vysvětluje herečka

Kůže bílá jako sníh? V nové Sněhurce bude původ jména princezny jiný, vysvětluje herečka
Zdroj: The Walt Disney Company/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY DISNEY FEMINISMUS FILM NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Představitelka nové Sněhurky prozradila, z čeho vychází původ princeznina jména.

Přestože pohádka ještě ani nevyšla, s kritikou se potýká již nyní. Některým divákům a divačkám se nelíbí výběr herečky, jiní mají problém s digitálními trpaslíky nebo tím, že celý příběh se nedrží tolik originálu a spíše má za cíl rezonovat s dnešní dobou.

Doporučeno
Pokračování Jokera naštve všechny. Muzikál s Lady Gaga je pastvou pro oči i uši, kterou si však nikdo nepřál Pokračování Jokera naštve všechny. Muzikál s Lady Gaga je pastvou pro oči i uši, kterou si však nikdo nepřál 2. října 2024 v 10:00

Hlavní hrdinku totiž nebude zachraňovat princ, což narušuje zásadní dějovou linku. Tvůrci na úkor toho chtějí dát prostor spíše emancipaci a poukázat na samostatnost a nebojácnost žen. Zda to publikum ocení, se teprve dozvíme. Každopádně další změna spočívá i v původu jména princezny.

Doporučeno
Proč je nová Sněhurka kontroverzní? Vysvětlujeme kauzy okolo nového filmu Proč je nová Sněhurka kontroverzní? Vysvětlujeme kauzy okolo nového filmu 20. srpna 2024 v 11:31

Jak uvádí server Variety, v disneyovce z roku 1937 je Sněhurka popisována jako princezna „s kůží bílou jako sníh“. V novém filmu to tak ale úplně není. Herečka Rachel Zegler má kolumbijské předky a její pokožka je o něco tmavší. V rozhovoru pro Variety uvedla, že nový film se vrací k jiné verzi Sněhurky z historie. Ta vypráví, že princezna přežila sněhovou bouři, ke které došlo, když byla ještě dítě. A tak se král s královnou rozhodli pojmenovat ji Sněhurka, aby jí připomněli její odolnost.

„Jedním z klíčových bodů našeho filmu pro každou mladou ženu nebo mladého člověka je zapamatovat si to, jak silní ve skutečnosti jste,“ říká Zegler.
 
Na výsledek nové verze si však budeme muset ještě několik měsíců počkat. Premiéry se dočkáme 20. března příštího roku.

Domů
Sdílet
Diskuse