Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
včera 21. října 2024 v 16:43
Čas čtení 0:42
Anna Peclová

Americké psycho se po čtvrt století dočká nové verze. Má se více přiblížit knize

Americké psycho se po čtvrt století dočká nové verze. Má se více přiblížit knize
Zdroj: Lionsgate US
FILMY A SERIÁLY FILM FILMOVÉ FENOMÉNY NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Italský režisér a producent Luca Guadagnino dle spekulací dokončuje jednání o nové interpretaci knihy Breta Eastona Ellise. Na projekt bude dohlížet studio Lionsgate, které uvedlo, že je z režisérovy nové interpretace nadšené.

Román byl v době svého vydání v roce 1991 kontroverzním dílem nejen kvůli ikonické postavě manhattanského investičního bankéře, který se stal sériovým vrahem, ale také kvůli násilí, což vedlo k cenzuře v několika zemích.

Guadagninův film bude podle zdrojů spíše novou adaptací knihy než remakem snímku z roku 2000 režisérky Marry Harron. Obsazení ani datum premiéry však zatím není známo. Ve zmíněném filmu si hlavní postavu zahrál Christian Bale. Právě jeho pojetí se následně stalo tak ikonickým, že se zapsalo do nejrůznějších filmových análů a memy s ním a sekerou vídáme na internetu a na sociálních sítích dodnes.

Kdo převezme v tomhle ohledu štafetu? Fanoušci a fananky už samozřejmě rozjeli svoji fantazii naplno, takže padají nejrůznější jména, od Jacoba Elordiho, přes Timothée Chalameta (protože herec s režisérem již hromadu filmů natočil a byl by tak logickou volbou), až po odvážnější tipy jako například herečka Allison Williams. Ať už to bude každopádně kdokoli, nebude to mít snadné. 

Domů
Sdílet
Diskuse