Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
26. října 2024 v 10:56
Čas čtení 0:56
Vincenc Novák

Leonardo DiCaprio podpořil Kamalu Harris a pustil se do Trumpa. Podívej se, co řekl

Leonardo DiCaprio podpořil Kamalu Harris a pustil se do Trumpa. Podívej se, co řekl
Zdroj: Netflix
OSOBNOSTI LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

Americký herec Leonardo DiCaprio podpořil v nadcházejících prezidentských volbách Kamalu Harris.

Ve videu, které DiCaprio zveřejnil na svém Instagramu, hovořil o škodách, které si vyžádalo řádění hurikánů Helen a Milton z uplynulých týdnů. Připomněl, že za těmito katastrofami stojí změna klimatu a pustil se do kritiky republikánského kandidáta Donalda Trumpa. 

Doporučeno
Tajemství odhaleno! Hvězda Titanicu prozradila, jak se natáčela ikonická filmová scéna Tajemství odhaleno! Hvězda Titanicu prozradila, jak se natáčela ikonická filmová scéna 29. září 2024 v 13:42

„Donald Trump nadále popírá fakta. Nadále popírá vědecké poznatky. Stáhl Spojené státy z Pařížské dohody o klimatu a zrušil kritickou ochranu životního prostředí,“ uvedl herec a dodal: „Nyní slíbil ropnému a plynárenskému průmyslu, že se zbaví všech regulací, které chtějí, výměnou za miliardový dar“. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

DiCaprio dále prohlásil, že Spojené státy potřebují odvážný krok vpřed s cílem zachránit ekonomiku, planetu i sami sebe. „Proto volím Kamalu Harris,“ uvedl. 

Herec dále připomněl, že současná viceprezidentka v minulosti pomohla přijmout jedny z nejvýznamnějších opatření v oblasti klimatu v historii. Ve videu poukázal také na její cíle, mezi něž patří dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050 nebo vybudování zelené ekonomiky, která „vytváří pracovní místa, ale také pomáhá zachránit naši planetu“.

Doporučeno
Donald Trump měl osahávat bývalou modelku. Údajně chtěl zapůsobit na Jeffreyho Epsteina Donald Trump měl osahávat bývalou modelku. Údajně chtěl zapůsobit na Jeffreyho Epsteina 25. října 2024 v 11:06

„Připojte se ke mně a volte 5. listopadu Kamalu Harris, protože si nemůžeme dovolit jít zpět,“ zakončil svůj proslov herec, který je dlouhodobým zastáncem ochrany životního prostředí. Již v minulých volbách v roce 2020 nepřímo podpořil současného prezidenta Joea Bidena. Již v roce 2016, kdy se uskutečnilo volební klání mezi Donaldem Trumpem a Hillary Clinton, herec vyzval publikum na udílení filmových cen, aby hlasovalo pro lidi, kteří věří ve vědecké poznatky o změně klimatu. 

Domů
Sdílet
Diskuse