2. místo
Klasika klasik. Druhé místo obsadila Pizza Margherita. Říká se, že v jednoduchosti je krása, a to přesně dokazuje i tento druh. Červená rajčata, bílá mozzarella a zelená bazalka mají připomínat barvy italské vlajky. Své jméno pizza získala po savojské královně Margheritě, které byla pizza v roce 1889 podána. Vladařka si tento druh přímo zamilovala, a tak se její vynálezce Raffaele Esposito rozhodl pizzu po ni pojmenovat.
1. místo
A kdože se tedy stal absolutním vítězem v žebříčku nejlepších pizz? Je to nejikoničtější italský pokrm – Pizza Napoletana. Připravuje pouze z několika základních ingrediencí, a to rajčatové omáčky, česneku a oregana. Tato pizza je známá svou tenkou kůrkou a nafouknutými okraji, které při správném pečení získávají charakteristické „leopardí skvrny“.
V roce 2010 byla pizza Napoletana uznána Evropskou unií jako Zaručená tradiční specialita, což potvrzuje její význam jako jednoho z nejoblíbenějších italských jídel na světě. A jak se říká, pravá pizza Napoletana nevyžaduje žádné další přílohy, pouze originální ingredience.