Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2016 18:20
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dva Češi vymysleli aplikaci, se kterou půjde seznamování ještě jednodušeji. Stačí se vydat do města

TECH BRNO ČESKO
Uložit Uložené

Najít si sympatickou slečnu, se kterou bys rád trávil čas, bude ještě o něco jednodušší.

V dnešním světě se už z lidských vztahů pomalu, ale jistě vytrácí přímá sociální interakce. Komunikujeme zejména přes sociální sítě a když se tedy nad dnešní společností zamysleli dva studenti Michael Živěla a Daniel Habarta, rozhodli se vzít svůj osud do vlastních rukou a vymyslet aplikaci, která jim výrazně usnadní seznamování se s novými lidmi.
 
Svou aplikaci nazvali Pinkilin a celý její systém funguje na jednoduchém principu. Stačí mít v mobilu zapnutou GPS, díky které zvládne aplikace lokalizovat každého jiného uživatele nacházejícího se v tvé blízkosti. V praxi to znamená, že pokud se večer vydáš do baru a rád bys poznal nějakou sympatickou slečnu, podíváš se, zda se v místnosti náhodou nějaká nenachází a pokud se bojíš prvotního přímého kontaktu s ní, můžeš jí poslat pozvánku, která po 100 minutách zmizí. Když si ji přečte, může tě jednoduše zrušit, nebo ji přijmout a tehdy už budeš vědět, že nastal tvůj čas ohromit ji. Kromě svého hlavního zaměření bude aplikace obsahovat ještě pár dalších zajímavých funkcí, například časová osa tvých přítelkyň, která může přijít v určitých situacích vhod. I když nutně neschvalujeme další aplikaci na seznamování se s lidmi, když stačí nabrat odvahu a jít se slečny zeptat osobně, přejeme oběma tvůrcům hodně štěstí a úspěchů do budoucna. Mimochodem, aplikaci bys zatím v obchodě hledal marně, ale prý přijde už brzy.

Domů
Sdílet
Diskuse