Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2016 16:36
Čas čtení 0:00
call_me_andy

Nissan představil židli, která se po tlesknutí sama zasune ke stolu

TECH
Uložit Uložené

Nebaví tě po sobě zastrkávat židli? Nissan má pro tebe řešení.

Studenti určitě budou soucítit se mnou, když řeknu, že zvedání židlí nahoru je otrava a určitě nejsem jediný, koho volal učitel či učitelka zpět, protože nedal židli na stůl. Nissan tady ten problém zná a využil ho perfektně pro svoji reklamu.

Nissan představil židli, která se po tlesknutí sama zasune ke stolu

Automobilka použila svoji technologii pro chytré parkování, kterou využívá v chytrých autech jako parkovacího asistenta k tomu, aby ušetřila pracovníkům práci a zlepšil jim tak náladu. Ve své zemi uvedla do provozu několik samoparkovacích židlí. Ty se automaticky po tlesknutí zasunou zpět předem určené místo. Jako by to celé bylo inspirováno pohádkou ToyStory, kde jsou hračky celý den nehybné, ale po odchodu majitele ožívají a žijí si svůj vlastní život. 

Inteligentní parkovací židle se může otáčet díky čtyřem kolečkům o 360 stupňů a mohou dojet na svoje místo pomocí malého motůrku, který navigují kamery v místnosti, jenž dokáží určit polohu židle a „nakreslit“ jí cestičku, kterou se má vydat. Celý systém je spárovaný přes WiFi a funguje dle videa skvěle!

Zpět
Sdílet
Diskuse