Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2016 10:09
Čas čtení 0:00
Ján Janočko

McGregor se dočkal přivítání ve welterové váze prohrou v druhém kole proti Diazovi

SPORT UFC
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Rozjetý McGregor si v noci překvapivě neporadil s Natem Diazem a podlehl mu v napínavém zápase.

Dlouho očekávané první soutěžní vystoupení McGregora od prosincového (13sekundového) zisku titulu od Brazilce Alda provázelo množství kontroverzí. Původní titulový zápas byl zrušen, místo Dos Anjose se Irovi postavil Kaliforňan Nate Diaz.
 
V jednom z velkohubých prohlášení před zápasem McGregor pogratuloval soupeři k tomu, že se stal díky němu bohatým. To ještě netušil, že si v sobotu v noci ve vyprodané MGM Aréně v Las Vegas gratulaci zopakuje. Repete však mělo pro Conora mnohem trpčí příchuť.


Nate Diaz, o 7 centimetrů vyšší a o 3 roky starší Američan, se přesto, že zápasil v domovské zemi, vřelého přivítání nedočkal. To patřilo právě jeho soupeři, The Notorious vypadal cestou do Octagonu absolutně suverénně (až povýšeně), pozdravy fanouškům však nesměly chybět.
 
Samotný zápas vypadal úplně jinak, než mnozí očekávali. Rychlé KO se nekonalo, McGregor netrefoval své kopy z otočky, několikrát však zaúřadovala jeho levačka. Po jednom z těchto úderů v prvním kole Diaz začal krvácet, s narůstajícím časem se celá jeho tvář pokryla červenou barvou.
 
V prvním kole měl jasně navrch McGregor, druhé kolo začalo obdobně, Irova levačka párkrát přistála na Diazové obličeji, po dalších (více či méně zdařilých) kopech však přišel moment, který změnil kurz zápasu. O tom, že si oba neprokázali mnoho respektu, svědčí i všeříkající gesta přímo během zápasu, to snad nejpohrdavější přišlo od Conora v druhém kole. A po něm se do ofenzivy dostal Nate, známý svou překvapivou nezlomností. Několik přesných úderů do obličeje soupeře ho posadilo na koně. Po přebrání iniciativy následovala páka na McGregora, po které v době 4:12 ve druhém kole rozhodčí ukončil zápas jako výhru pro outsidera Nate Diaze, protože jeho soupeř se už nemohl dál bránit.

McGregor se dočkal přivítání ve welterové váze prohrou v druhém kole proti Diazovi

Favorizovaný McGregor vzal prohru sportovně, soupeři po zápase projevil respekt. Zajímavější vyjádření však nabídl Diaz, který popřel všechny předzápasové prognózy a se spokojenou (a zkrvavenou) tváří v prvotní reakci na výhru prohlásil zcela flegmatické I´m not surprised, motherfuckers!“

McGregor se dočkal přivítání ve welterové váze prohrou v druhém kole proti Diazovi

První reakce na prohru na sebe nenechaly dlouho čekat. Ozval se i José Aldo, který si přes Twitter od McGregora vyžádal odvetný zápas na UFC 200.

Domů
Sdílet
Diskuse