Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2016 20:33
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák orshi

Po úspěchu Pokémon Go chystá studio zodpovědné za Jurassic World a Warcraft hraný celovečerák o Pokémonech

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Mánie kolem kapesních příšerek neutichá - mají totiž namířeno na stříbrné plátno.

To, co začalo v roce 1996 jako Nintendo hra o rok později dostalo i podobu animované série či mangy, se stalo obrovským fenoménem jak v Japonsku, tak i v USA a později po celém světě. Od té doby jsme měli možnost vidět dohromady 19 animovaných filmů, více než 900 epizod anime seriálu a přes 20 manga komiksů - nemluvě o všech verzích pro konzole Nintendo.
 
Příchodem Pokémon Go započalo obrovské šílenství a okamžitě po spuštění přišla nevídaná mánie. A protože železo je třeba kout, dokud je žhavé, asi nikoho nepřekvapí, že se šušká i o filmovém zpracování. O snímku se šuškalo už dříve, ale úspěch Pokemon Go dal producentům novou naději, a tak bychom se měli dočkat hraného celovečeráku s „reálnými“ CGI Pokémony. První tři animované filmy zastrešilo Warner Brothers studios a dohromady na nich tvůrci vydělali 145 milionů amerických dolarů. I když je film ještě ve velmi rané fázi příprav, říká se, že se o něj má postarat Legendary Pictures (Warcraft, Crimson Peak, Jurassic World, Pacific Rim), se kterým velmi rádo a často spolupracuje již zmíněný Warner. Kdo si zahraje hlavní postavu a zda budou tvůrci následovat příběh mladého Ashe, nikdo ještě neví. Rovněž to, co funguje jako animovaný seriál či videohra, nemusí fungovat i na velkém plátně. O tom nás již přesvědčila nejedna filmová adaptace populární hry.

Po úspěchu Pokémon Go chystá studio zodpovědné za Jurassic World a Warcraft hraný celovečerák o Pokémonech
Zdroj: Warner Brothers
Domů
Sdílet
Diskuse