Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2016 9:27
Čas čtení 0:00
Ivan J.

Conor McGregor opět úřadoval. Soupeři uštědřil knokaut už v druhém kole a zapsal se do historie UFC

SPORT UFC
Uložit Uložené

Hvězdný Ir nedal soupeři žádnou šanci a v současnosti je již držitelem dvou mistrovských opasků.

Vánoce přišly pro fanoušky smíšených bojových umění předčasně, a to v podobě prestižního turnaje UFC 205 v New Yorku. Zřejmě nejlépe obsazený turnaj, jaký tu kdy byl, nám přinesl hned tři titulové zápasy. Jeden z nich však poutal pozornost výrazněji než ty ostatní. Řeč je o konfrontaci vyzyvatele z Irska Conora McGregora a domácího Eddieho Alvareze. Právě oni dva na sebe dnes vůbec narazili poprvé. To, že skutečně šlo o hodně, jsme si popsali v obsáhlejší článku, přičemž formou ankety jsme se vás také zeptali, komu věříte více. Odpověď byla jasná - Conor McGregor. Podařilo se tedy irskému šampionovi vstoupit do historie, nebo mu vystavil stopku jeho dnešní soupeř?

Příchod obu fighterů do MSG.

Ještě předtím, než začala hlavní událost celého večera v Madison Square Garden, jsme si mohli zkrátit čekání různými zajímavými zápasy, které nám organizátoři naservírovali. Jak to již v poslední době bývá zvykem, tak i tentokrát si na turnaj UFC našlo cestu množství známých osobností. V hledišti nechyběla Madonna, Hugh Jackman či Zac Efron. Hala se postupně zaplnila do posledního místa, a tak už nic nebránilo vrcholu večera, na který jsme všichni toužebně čekali.

Když se v útrobách stadionu zjevil „Notorius“ a sebevědomými kroky si to namířil přímo k oktagonu, diváci zůstali v maximálním vytržení. Následně přišel na scénu i Američan a „božský“ Bruce Buffer mohl hlavní protagonisty dnešního souboje představit. Irský šampion tak začal svůj boj o zápis do historie UFC. Už po pár vteřinách se dostal Ir do krkolomné situace, jeho soupeř to ale nedokázal potrestat. Po více než minutě však zaúřadoval McGregor a Američana poslal na zem. Od té chvíle tahal Alvarez za kratší konec a zhruba v polovině prvního kola se na zemi objevil opět. První kolo však přežil. Naneštěstí pro něj a jeho fanoušky, druhou pětiminutovku už ne. V ní Conor vyslal kombinaci smrtících úderů, přičemž Alvarezovi stihl zasadit knokaut. Tentokrát se už ale 32letý bojovník neposbíral. Ir tak dokázal něco, co se nepodařilo nikomu před ním. Stal se historicky prvním držitelem dvou titulů ve dvou různých váhových kategoriích UFC najednou. Samozřejmě na závěr, když dostal do ruky mikrofon, si neodpustil několik vroucích slov na adresu pochybovačů. „Apology to absolutely nobody.“ 

Zlomový moment přišel v druhém kole.
 

Unreal #UFC205

Fotka uverejnená používateľom ufc (@ufc),

Domů
Sdílet
Diskuse