Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2016 19:38
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Z vídeňského Comic-Conu si odnášejí nezapomenutelné zážitky tisíce lidí. Nejvíce pobavil Pippin

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Máme za sebou druhý ročník vídeňského Comic-Conu. Jak se nám líbilo?

Ani ve snu by se nám nezdálo, že se na vídeňském Comic-Conu budeme tak úžasně bavit. Je to přeci jen druhý ročník, do Vídně jsme se tedy sice vydali s očekáváními a nadšením, nikdo však nečekal to, co přišlo. Vstup do haly byl bezproblémový, press badger nám sympatická blondýna připnula s úsměvem a bez jakýchkoliv problémů. Jakmile jsme vstoupili do první z velkých hal, bylo nám jasné, že na ten den jen tak rychle nezapomeneme. Pokud jste někdy snili o tom, že se podíváte na akce podobné sandiegskému Comic-Conu, ten vídeňský byl pro vás rájem, ve kterém se vám plnily sny. Na každém rohu číhaly nadšení cosplayeři, ve stáncích jste si mohli vyzkoušet různé technologie a hry, koupit různé komiksy, merchandise a jen tak na chodbě potkat Abrahama z The Walking Dead.

Z vídeňského Comic-Conu si odnášejí nezapomenutelné zážitky tisíce lidí. Nejvíce pobavil Pippin
Zdroj: VIECC

Atmosféra byla úžasná, lidé velmi příjemní, a co nás těšilo nejvíce, byl vždy ochotný personál, přehlednost událostí, celková organizace a hlavně množství zábavy. Od obrovského TIE Fighteru a haldy Star Wars postaviček, přes cosplay z různých MMMORPG a komiksových filmů až po nádherné ženy. Je pravda, že stále jde o geekovskou záležitost, takže jich tam nebylo tak mnoho jako v průměrné české vesnici, stále se však bylo na co dívat. Pokud vás stánky, cosplay a lidé kolem začali nudit (a došly vám peníze), mohli jste si vystát řadu k mnoha panelům hollywoodských herců či jiným známým postavám z našich milovaných odvětví. Po setkání s Hodorem jsme se extrémně těšili na panel Billyho Boyda alias Pippina. Nikdo z redakce však nečekal, že bude jednak tak příjemný, jednak nesmírně vtipný a přirozený. Pokud je takový Billy celý den, mnozí z nás by ho dokázali poslouchat celé týdny. Magický water bottle flip, úžasná historka Aragorna (o tom si ještě něco povíme), množství situačního humoru a abnormální energie. Pro všechny z nás šlo o úplně nový zážitek a pokud bychom se takových panelů měli účastnit častěji, nikdo z nás by nic nenamítal. Na závěr se s námi Billy rozloučil nádherným způsobem. Živě zazpíval The Last Goodbye a všichni bychom se asi shodli, že poprvé v životě jsme skutečně byli ochotni a připraveni dát Středozemi sbohem.

Z vídeňského Comic-Conu si odnášejí nezapomenutelné zážitky tisíce lidí. Nejvíce pobavil Pippin
Zdroj: VIECC

osky

Letošní vídeňský Comic Con, který otevřel brány teprve podruhé ve své krátké historii, je už sice pár dní za námi, jsem ale stoprocentně přesvědčen o tom, že ostatním kolegům z redakce se při pomyšlení na tuto nezapomenutelnou událost vykouzlí na tváři stejně široký úsměv, jako i mně. Program byl totiž opravdu pestrý. Prostory obrovských hal C a D byly už několik málo hodin od otevření poměrně zaplněné, a to nejen běžnými návštěvníky a prodejci všelijakého zboží, ale i různými talentovanými umělci, kteří prezentovali svoji tvorbu. Nechyběly však ani cosplayeři. Ty mohl člověk spatřit skutečně na každém kroku, přičemž propracovanost jednotlivých kostýmů občas až vyrážela dech. Jejich večerní měření sil se tak postaralo o parádní tečku za skvělým dnem. Můj absolutně nejkrásnější zážitek ale nastal paradoxně už kolem oběda, kdy jsem měl tu čest osobně se setkat a zároveň prohodit několik slov s Billym Boydem, představitelem Pippina z filmové trilogie Pán prstenů.
 
A byl přesně takový, jak jste ho mohli vidět například v některém z jeho předchozích rozhovorů na internetu, případně na bonusových materiálech z výše zmíněného veledíla od režiséra Petera Jacksona. Velmi dobrá nálada ho navíc zdobila i během živého panelu bohužel třičtvrtě hodina s ním na hlavním pódiu utekla až závratně rychle. Na straně druhé, herec a zpěvák v jednom stihl početné publikum ještě v samém závěru potěšit nádhernou skladbou The Last Goodbye, která zazněla i na konci třetího Hobita s podtitulem Bitva pěti armád. No a protože o setkání Filmkultu s Kristianem Nairnem aka Hodorem už víte, tak jen zmíním, že vedle čekání na tohoto mohutného Skota jsme se k našemu milému překvapení nakrátko ocitli v jedné místnosti s Michaelem Cudlitzem, tedy Abrahamem ze seriálu The Walking Dead. Jednoduše řečeno, z VIECC 2016 jsem si odnesl množství úžasných zážitků a už se nemohu dočkat dalšího ročníku.
 
Druhý ročník vídeňského Comic Conu VIECC překonal všechna očekávání. Téměř 22tisícová návštěvnost činila až 30procentní nárůst ve srovnání s rokem 2015. VIECC má našlápnuto stát se největší akcí svého druhu ve střední a východní Evropě. Na veletrhu komiksů, seriálů, filmů, her či anime nechyběly ani známé hvězdy, jako Jeri Ryan, Michael Cudlitz či Kristian Nairn, kteří poskytovali rozhovory, autogramy a fotili se s fanoušky.

Jedním z highlightů akce byla soutěž v cosplay, kterou letos vyhrála maďarská cosplayerka Okkido s vlastnoručně vyrobeným kostýmem inkvizitora Ordo Hereticus z deskové hry Warhammer 40 000. Vítězka se zároveň nominovala na finále šampionátu v Chicagu, které se uskuteční v dubnu 2017. Těch úžasných cosplayů bylo více, budeme se jim však věnovat v samostatném článku. Vídeňský Comic-Con hodnotíme kladně, stejně jako organizátory a celou slovenskou výpravu, která nám vyšla pokaždé vstříc. Velmi rádi zavítáme do Vídně i za rok a pevně věříme, že si odtud pokaždé odneseme nezapomenutelné zážitky.

PS: Ale tu výhru Daenerys rozhodčím neuvěříme a neodpustíme ani zdrogovaní.

Domů
Sdílet
Diskuse