Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2017 14:58
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Hlas Samuela L. Jacksona nás bude provázet dokumentem zobrazujícím nejdůležitější momenty bojů proti rasismu v USA

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

I Am Not Your Negro bude sondou do rasismem rozdělené Ameriky.

Dokumentárních snímků není nikdy dost, a tak se zanedlouho můžeme těšit na pohled do historie zaznamenaný režisérem Raoulem Peckem. Jeho film se bude točit kolem bojovníka za práva Afroameričanů, Jamese Arthura Baldwina, autora nedokončené knihy Remember This House, která měla pojednávat o životě a díle jeho tří blízkých přátel, kteří byli kvůli svým názorům zavražděni. Jmenovitě šlo o Medgara Everse, Malcolma X a Martina Luthera Kinga. Po Baldwinově smrti v roce 1987 zůstalo pouhých třicet dokončených stránek rukopisu.

Nyní, po letech se filmaři rozhodli jeho odkaz oživit a představí dokument, jenž se bude zabývat historií rasismu v Americe a v němž zazní slova z Baldwinova rukopisu. Snímek I Am Not Your Negro bude mapovat historii amerických protestních hnutí za práva Afroameričanů až po současné hnutí Black Lives Matters. A co více! Svůj hlas k moderování dokumentu propůjčil Samuel L. Jackson, a tak se na jeho hlubokým hlasem komentovaný dokument můžeme pomalu začít těšit, protože  světlo světa spatří 3. února 2017.

Domů
Sdílet
Diskuse