Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2017 10:56
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Místo dvou kol čtyři vrtule. Ruský startup zhotovil fungující hoverbike, díky kterému si zalétáme

TECH STARTUP
Uložit Uložené

Budoucnost je ve vzduchu.

Pokud si někdo neumí představit, jak by vypadal hybrid mezi klasickou motorkou a létajícím dronem, tak mu jedinečné dílo šikovných ruských inženýrů teď určitě pomůže. O čem je tedy řeč? Bavíme se zde o takzvaném hoverbiku, nebo jinými slovy létajícím stroji, jehož prostřednictvím se umíme přímo vzdušnou čarou přesunout z jednoho místa na druhé. Tentokrát však nezůstaneme pouze při teoriích. Startup Hoversurf totiž předvedl fungující prototyp a vše je samozřejmě zdokumentované na autentickém videu. 

Hoverbike Scorpion-3 nabízí dva ovládací režimy - jeden funguje automaticky a druhý zase reaguje na pokyny toho, kdo na futuristickém dopravním prostředku momentálně sedí a kdo jej manuálně řídí. Výrobce z Ruska, který nám něco podobné ukázal v polovině minulého roku, mu v rámci bezpečnosti integroval speciální systém jako prevenci před tvrdým pádem nebo nárazem. Systém neustále sleduje aktuální rychlost či výšku hoverbiku, aby mohl spolehlivě a včas vyhodnotit potřebu zasáhnout do manuálního řízení, čímž předejdeme jak nemalé fyzické škodě, tak i potenciálním zraněním.

Domů
Sdílet
Diskuse