Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2017 14:31
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Prohlédni si seznam těch nejlepších letních kin v Praze. Horké letní večery jsou pro ně jako stvořené

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podívej se na našich deset tipů.

Jsi milovníkem filmů a jejich promítání na velkém plátně, ale nechceš se v těchto horkých dnech pařit v teplých kinosálech pražských multikin? Vezmi přítele, přítelkyni, kamarády nebo rodinu a vyraz ven. Tento letní čas úplně vybízí k venkovnímu posezení s vychlazeným pivkem v ruce před nějakým pěkným filmovým snímkem. V Praze je k této příležitosti rovnou několik vhodných míst. Kromě letních kin ve Žlutých lázních nebo Riegerových sadech se letos v hlavním městě realizuje další řada zajímavých projekcí. Podívej se na naše tipy.

Letní kino před klubem Cross

Každou středu v měsíci se po celé léto můžeš vydat do Holešovic, kde na tebe čeká parádní výběr filmů. Jejich projekce je pro diváky zadarmo, a když náhodou nevyjde počasí, nic se neděje. Promítání se v takovém případě přesouvá do nedaleké kavárny klubu Cross. 

Adresa: Plynární 1096/23, 170 00 Holešovice

Program kina

Příspěvek sdílený Gábi (@izmyag),

Letní kino Výstaviště

V Holešovicích zůstaneme i díky našemu dalšímu tipu. Letní kino na pražském Výstavišti pojede v letošním roce až do září. A jelikož se organizátoři snaží předejít rušení nočního klidu v centru města, veškerý zvuk je divákovi přenášen do sluchátek. Za ty zálohou zaplatíš rovnou stovku. Lístky můžeš objednávat dopředu na stránkách kina BIO | OKO, nebo v kterékoliv z pokladen kin letního kina Výstavitě, BIO | OKO, Aero nebo Světozor 

Adresa: areál Výstaviště, 170 00 Praha 7

Program kina

Letní kino MeetFactory

V MeetFactory na Smíchově se promítá každou středu a na lístek si připrav 80 korun. Pokud ovšem nemáš trvalé bydliště na Praze 5. Pak zde dostaneš slevu 50 % na zakoupené vstupenky. V MeetFactory se můžeš těšit na žánrově velmi pestré filmy.

Adresa: Ke Sklárně 3213/15, 150 00 Praha 5

Program kina

Letní kino Stalin

Letos se promítá také pod kyvadlem. Na Letné se v rámci nově vzniklého venkovního kulturního centra Stalin připravil program pro promítání filmů na plátně pod širým nebem. Vstup je zdarma.

Adresa: Pražský metronom, Nábřeží Edvarda Beneše, 118 00 Praha 7

Program kina

Klubovna

Také v Dejvicích na tebe letos každou středu čeká venkovní promítačka. Kulturní a komunitní centrum Klubovna ti pro tuto příležitost otevřela svou zahradu. Cena za lístek je 30 korun. V srpnu se na toto místo přesune také Sommerkino, kde už bude vstup zcela zdarma.

Adresa: Generála Píky, 160 00 Praha 6

Program kina

Letní kino na vzduchu 

Ve Stromovce pořádá kulturní klub Tiskárna na vzduchu řadu akcí, které určitě stojí za tvou návštěvu. Kromě jiného se zde organizuje také letní kino. Promítá se vždy v úterý a za vstup zaplatíš 50 korun. 

Adresa: Areál Výstaviště 67, 170 00 Praha 7

Program kina

Letní kino na Nákladovém nádraží Žižkov

Tento prostor bude letos hostit filmový projekt Sommerkino, který ti nabízí spoustu báječných zahraničních filmů. Takových snímků bude tento rok dvanáct a jejich projekce je zdarma. Mimo to jsou na programu připravené také další filmy, na které lístky stojí 80 korun. 

Adresa: Nákladové nádraží Žižkov, Jana Želivského, 130 00 Praha 3

Program kina

Das Sommerkino v Containallu

V dokonalém prostředí pivní zahrádky na Praze 1 si můžete každé úterý vychutnat některý z nabízených filmů v rámci projektu Sommerkino. Vstup je opět zdarma a projekce snímků z Německa, Švýcarska nebo Rakouska začínají od 4. července.

Adresa: Cihelná 4, 118 00 Praha 1

Program kina

Kinobus

Nedávno se rozjelo mobilní pojízdné kino, které má na svědomí dopravní podnik hlavního města Prahy. Jedná se o speciálně upravené autíčko, které má v sobě profesionální promítací techniku. Kinobus se podívá do různých částí města Prahy a nabízí asi 200 míst k sezení nebo možnost zakoupení občerstvení. Na programu je 54 promítacích večerů, na které se diváci mohou těšit od pondělí do čtvrtka. Vstupné je zdarma. 

Seznam zastávek Kinobusu

Program kina

UPC MAX kino na střeše Centra Černý Most

Od 22. června je připraveno deset promítacích večerů na střeše obchodního domu Černý Most. V programu jsou filmové snímky nominované na ocenění Český lev od členů České filmové a televizní akademie za rok 2016. Vstup je zdarma.

Adresa: Chlumecká 765/6, 19819 Praha 9

Program kina

Domů
Sdílet
Diskuse