Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2017 14:05
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Mercedes-Maybach představil ultra stylové umělecké dílo, které vyráží dech

TECH
Uložit Uložené

Stuttgartská značka opět dokazuje své postavení na trhu.

Možná byste to ani neřekli, ale je tomu už rok, co Mercedes-Benz představil majestátní koncept luxusního kupé budoucnosti. Na loňské automobilové přehlídce Pebble Beach Concours d'Elegance v Monterey jsme totiž poznali počin Vision Mercedes-Maybach 6 a právě při příležitosti letošního setkání nám luxusní divize servíruje otevřenou karosářskou variantu. Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet se pyšní skutečně impozantními tvary a v neposlední řadě i rozměry - velkolepý kabriolet, který má odkazovat na luxusní kabriolety z minulosti měří na délku úctyhodných 5700 milimetrů, zatímco na šířku má 2100 a na výšku 1340 milimetrů. Už první fotografie jasně ukazují neskutečnou eleganci, majestátnost a pompéznost, k čemuž přispívá i modrý lak Nautical Blue Metallic či početně zastoupený chrom, včetně velkých disků.

Mercedes-Maybach představil ultra stylové umělecké dílo, které vyráží dech
Zdroj: media.daimler.com

Je jasné, že ve věci je „jen“ koncepční automobil, jeho křivky však působí tak extrémně půvabně, že lze hovořit jednoznačně o jednom z nejkrásnějších a nejvíce fascinujících vozidel, jaké jsme kdy poznali. Stuttgartská značka tak dokazuje své postavení na trhu, svou novou studií přitom nepoutá pozornost jen na design, ale i na samotné technologie. O pohon se totiž stará výhradně čtveřice elektromotorů s celkovým výkonem 550 kW / 750 koní. Energie pochází z baterií uložených v podlaze, jejich využitelná kapacita se přitom pohybuje na úrovni 80 kWh. Automobilka uvádí, že ve smyslu NEDC standard dokáže kabriolet absolvovat na plně nabité baterie až 500 kilometrů. Podotknout je přitom třeba, že elektrická soustava je vybavena funkcí rychlého nabíjení, díky čemuž je možné akumulátory nabíjet opravdu velkou rychlostí - za každých 5 minut se dojezd navýší o přibližně 100 kilometrů.
 
Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet dále zaujme i rychlostními parametry. I přesto, že jde o téměř 6metrový kolos, na rychlost 100 km/h dokáže z klidu vystřelit pod 4 sekundy. Maximální rychlost je omezena na tradiční hodnotě 250 km/h, protože ve vyšších rychlostech by baterie trpěly a rychle ztrácely energii. Hříchem by bylo se na závěr nepozastavit u interiéru. Ten také zaujme už na první pohled, za což mohou především mimořádně čisté až minimalistické linie a zároveň futuristické tvary. Palubní deska navazuje přímo na dveře a postupně obepíná dvoučlennou posádku sedící v opět velmi estetických křeslech. Vnitřek se nese v kontrastním bílém provedení, no a protože jde o Mercedes-Maybach, nechybí početně zastoupená kvalitní kůže, dřevo, hliník a perfektní zpracování. Před řidičem evidujeme jakési retro přístroje a volant, kolem nějž dominuje plejáda moderních technologií v čele s širokoúhlými obrazovkami. Jednoduše, nádhera!

Domů
Sdílet
Diskuse