Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2017 14:04
Čas čtení 0:00
Ľuboš Č.

Italská mafie ožívá v novém seriálu od Netflixu. Dostane Narcos rovnocenného konkurenta?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po Gomoře tady máme další sérii z italského zločineckého podsvětí. Musíme říct, že vypadá opravdu slibně.

Zbožňujete mafiánské seriály a třetí sérii Narcos jste spolkli hned po jejím vydání? Máme pro vás dobrou zprávu. Netflix ve spolupráci s italskou produkční společností Cattleya připravuje novou 10dílnou sérii z prostředí italské mafie. Seriál s názvem Suburra diváky zavede do moderního Říma a zobrazí propojení politiky a náboženství se zločineckým podsvětím. Pokud vám název zní povědomě, pravděpodobně se vám spojuje s stejnojmenným a mimořádně kvalitním filmem Suburra z roku 2015 (na jeho vzniku se spolupodílel právě Netflix). Ten také otevřel dveře do světa mafie a zkorumpovaných italských politiků a právem si od kritiků vysloužil velké pochvaly.

Připravovaný seriál se bude odehrávat 4 roky před událostmi z filmu a přinese příběhy šesti postav z různých vrstev, které se v Římě snaží zvýšit svůj vliv. Některé z nich diváci mohli vidět už ve filmu, o to zajímavější bude sledovat jejich zločinecké začátky. Atmosférou a celkovým vykreslením děje se však oba projekty budou výrazně lišit. „Film byl poměrně temný a depresivní, zatímco seriál bude více o emocích,“ říká producentka Gina Gardini a zároveň dodává, že prostor deseti dílů plánují využít k dokonalé transformaci jednotlivých postav.

Italská mafie ožívá v novém seriálu od Netflixu. Dostane Narcos rovnocenného konkurenta?
Zdroj: 01 Distribution

Suburra přitom není prvním seriálem z prostředí italské mafie, za kterým Cattleya stojí. Produkční společnost v roce 2014 zobrazila brutální praktiky neapolské mafie ve vydařeném seriálu Gomora, který si okamžitě našel své skalní fanoušky. Producentka Gina Gardini však upozorňuje, že i v tomto srovnání Suburra nabídne výrazně odlišný zážitek.„Gomora nezná ironii. Její postavy jsou obludy, se kterými necítíte žádné sympatie. Suburra naopak nabídne množství odlehčených a cynických situací, které jsou pro Řím typické. Věc, kterou mají obě série společné, je, že jsou vyprávěny z pohledu zlých lidí.“ Novinku Netflix odvysílá již 6.října, určitě nevynechejte trailer níže.

Domů
Sdílet
Diskuse