Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2018 v 15:44
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

J. J. Abrams potají natočil Cloverfield 4 odehrávající se během 2. světové války. Uvidíme tento rok rovnou dva filmy z univerza?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po dlouhých pauzách možná dostaneme hned dvojitou porci.

Univerzum, které založil snímek Cloverfield z roku 2008, patří k těm nejzvláštnějším projektům posledních let. Hororový film natočený ve stylu found footage tehdy zrežíroval Matt Reeves a produkce se ujal J. J. Abrams a jeho společnost Bad Robot.

Nedlouho po jeho úspěšné premiéře jsme se od produkční společnosti dočkali ujištění, že se brzy dočkáme pokračování. Čekání se nakonec prodloužilo až do roku 2016, kdy spatřil světlo světa komornější thriller 10 Cloverfield Lane režiséra Dana Trachtenberga.

Od svého předchůdce se lišil vlastně úplně ve všem. Jak žánrem, tak stylem vyprávění a spojitosti s předchozím filmem jsme se dočkali vlastně až v samotném závěru. Diváci tak dostali jasně najevo, jakým směrem se bude případná antologie filmů z tohoto univerza ubírat. Půjde o zcela rozdílné filmy, které se však budou odehrávat ve stejném univerzu. V takovém, v němž mimozemšťané zaútočili na Zemi a lidem nezbývá než se bránit z posledních sil. 

J. J. Abrams potají natočil Cloverfield 4 odehrávající se během 2. světové války. Uvidíme tento rok rovnou dva filmy z univerza?
Zdroj: Paramount Pictures

Mezi prvním a druhým dílem sice uběhlo 8 let, ale nyní se věci daly do pohybu daleko rázněji. Třetí pokračování je již v postprodukci a ponese název God Particle nebo případně Cloverfield Station. Ujal se ho režisér Julius Onah a zahráli si v něm David Oyelowo, Ziyi Zhang, Daniel Brühl, Elizabeth Debicki a Gugu Mbatha-Raw.

Příběh se bude točit kolem skupiny astronautů na vesmírné stanici, kteří dojdou k hrůznému objevu, který pozmění jejich chápání reality a budou muset bojovat o holý život.

Jak do toho bude zapleteno univerzum Cloverfieldu je zatím otázkou. Premiéra je momentálně stanovena na 20. dubna (apríl), ale může se ještě změnit, protože se proslýchá o dohodě s Netflixem, kterému by mohla být prodána práva na film. 

J. J. Abrams potají natočil Cloverfield 4 odehrávající se během 2. světové války. Uvidíme tento rok rovnou dva filmy z univerza?
Zdroj: Paramount Pictures

A když už jsme si na druhý díl museli počkat tak dlouho, zdá se, že ten čtvrtý vyjde daleko dříve, než si představujete. Ponese název Overload a natočil ho Julius Avery (Son of a Gun). Příběh se bude tentokrát věnovat skupině amerických výsadkářů, kteří seskočí za nepřátelskými liniemi v předvečer zahájení operace Overlord. Po cestě k cíli, kterým je vesnice okupovaná nacistickými vojáky, zjistí, že půjde o více než jen vojenskou operaci. Snímek je nejen potvrzen, ale už i natočen. Filmování proběhlo už v polovině loňského roku, a tak je pravděpodobné, že je již kompletně dokončený a čeká na uveřejnění.

V roce 2018 bychom se tak možná mohli dočkat hned dvou snímků z tzv. „Cloververse“. O dalších změnách a případných premiérách vás budeme informovat. Byli byste rádi za dva snímky z univerza Cloverfieldu v jednom roce?

Domů
Sdílet
Diskuse