Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2018 15:46
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

„Vyvraždím tvou rodinu!“ křičel na své zaměstnance opětovně obžalovaný producent Harvey Weinstein

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Před jeho chováním nebyl nikdo v bezpečí. Své si však zažily zejména ženy. Vyšetřovací spis prokurátora hovoří sám za sebe.

Generální prokurátor státu New York podal žalobu proti společnosti The Weinstein Company, Robertu a Harveymu Weinsteinovým. Jak se píše v samotném prohlášení: „Každý Newyorčan má právo na pracovní prostředí bez sexuálního obtěžování, zastrašování a obav“.

Právě v tomto bodě měla společnost The Weinstein Company selhat na celé čáře, protože své zaměstnance nedokázala před Weinsteinem ochránit.

Vyšetřovací materiál kromě „sexuálních obscénnosti, vulgarismů a sexuálních narážek“ zmiňuje i verbální výhrůžky. Podle vyšetřování měly z úst obžalovaného Harveyho Weinsteina vyjít věty typu: „Zabiju tě, vyvraždím ti rodinu“ a „Nevíš, čeho jsem schopný“. Díky všem nepříjemným obviněním filmové studio od podzimu minulého roku pracuje na svém prodeji skupině investorů.

V tomto ohledu však žaloba zmiňuje, že jakýkoli prodej společností musí zajistit i odškodnění všech obětí. Generální prokurátor Eric Schneiderman dále v prohlášení uvedl, že „ani pachatelé, ani ti, co jejich skutky umožnili, nebudou prodejem studia nespravedlivě obohaceni“. Zdá se tedy, že Weinstein nepřijde jen o své renomé a firmu, ale také o značné množství financí.


Domů
Sdílet
Diskuse