Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2018 10:35
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

S Golemem do virtuální reality? Čeští vývojáři chystají na jaro největší evropskou VR atrakci

TECH
Uložit Uložené

Těšme se na přelom dubna a května. Podle všeho pro nás v DIVR Labs chystají parádní zážitek.

Už jste si vyzkoušeli prožít virtuální realitu? Stále oblíbenější zážitek nabízí několik desítek studií a firem po celém Česku a ostatně ani v domácnostech už se VR technologie neobjevuje jen vzácně. Světy, které můžete v jiné realitě navštívit, nabírají nekonečné množství podob a žánrů. Někdo si libuje ve strašidelném zámku, jiný pro změnu v parádní akční střílečce. 

Vývojáři ze společnosti DIVR Labs se nyní pustili do něčeho ryze českého. Ve virtuální realitě hodlají oživit známou pražskou legendu – Golema a jeho příběh. A že půjde o skvělý a jedinečný počin, naznačují vize o vůbec největší atrakci ve virtuální realitě v celé Evropě. Vyzkoušet bychom si ji mohli na přelomu dubna a května v pražském obchodě Hamleys Na Příkopě. Firma si klade ambice poslat následně hru dál do světa.

S Golemem do virtuální reality? Čeští vývojáři chystají na jaro největší evropskou VR atrakci
Zdroj: DIVR Labs

Veliká investice v hodnotě jednoho milionu dolarů pomohla studiu DIVR Labs k realizaci multismyslové hry Golem VR.  Hráč se s pomocí speciální technologie ocitne v ulicích historické Prahy a vydá se na dobrodružnou cestu po boku mýtického Golema. Zpět v čase do 16. století si budete moci vzít až tři kamarády.

„Zájemce se bude moci pohybovat bez napojení na počítač neomezeně v prostoru, vše poběží na headsetech a bude přenášeno batohy, které budou mít účastníci na zádech. Budeme první minimálně v Evropě,“ popisují realizaci její tvůrci.

Společnost má na kontě první českou hru vytvořenou speciálně pro virtuální realitu Blue Effect. Ta vznikla už v roce 2016, tedy v roce samotného vzniku studia DIVR Labs. Sci-fi tématika hry si brzy získala domácí i světové fanoušky.

Golem VR bude unikátní v mnoha dalších faktorech. Hráči konečně ochutnají stovky let starou Prahu, čeká na ně jedna z největších legend českých pověstí a mýtů a virtuální realitu si budou moci vychutnat v pohybu.

„Možnost propojení virtuální reality a reálného světa na příběhu Golema s ohledem na možnosti škálování podnikání i do jiných světových lokací je unikátní kombinace. Poprvé v rámci CEE (střední a východní Evropa, pozn. red.) regionu budou mít zákazníci možnost ochutnat VR v pohybu. Rádi budeme součástí příběhu DIVR Labs,“  komentuje projekt jeden z investorů společnosti a zakladatel internetového obchodu CZC.cz Josef Matějka.

Ředitel studia Lukáš Burda připomíná, že jejich práce patří k evropské špičce„Pozice studia DIVR je unikátní nejen v domácích podmínkách, ale i v rámci Evropy a světa. Celé odvětví pokročilých VR atrakcí je stále na začátku cesty a my máme šanci stát se spíše lídrem než následovníkem,“ vysvětluje.

S Golemem do virtuální reality? Čeští vývojáři chystají na jaro největší evropskou VR atrakci
Zdroj: DIVR Labs

Virtuální hra Golem VR by měla být dokončena na jaře tohoto roku a na přelomu dubna a května už bychom si ji mohli vyzkoušet doslova na vlastní kůži. K dispozici ji najdeme ve známém obchodě s hračkami všech druhů i velikostí Hamleys poblíž Václavského náměstí. Více informací můžete sledovat na stránkách hry.

Domů
Sdílet
Diskuse