Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2018 14:54
Čas čtení 0:00
Marek R.

Hokejový klub Vegas Golden Knights vyřadil číslo 58 na památku 58 obětí tragédie z minulého roku

SPORT
Uložit Uložené

Nejprve nový klub NHL překvapil hokejově, teď i tímto způsobem.

Vegas Golden Knights je novým týmem NHL, kterému se nedávaly velké šance. Během expanzivního draftu si sice mohli vybrat hráče ze všech týmů, logicky si však dané týmy mohly ty nejlepší ochránit a ve Vegas se tak neocitla ani jedna velká hvězda.

Absolutně se tak neočekávalo to, co hokejisté Vegas vyvádí v současné sezóně. Tým, který měl skončit v poslední trojce, je vítězem Pacifické divize a jasně se tak ukázalo, co dokáže výborný koučink, ale i týmová chemie. A i proto se již nyní můžeme zasmát tomuto předsezónnímu vláknu.

THE GOLDEN KNIGHTS ARE THE 2017-18 PACIFIC DIVISION CHAMPIONS! #VegasBorn

Príspevok, ktorý zdieľa Vegas Golden Knights (@vegasgoldenknights),

 

Hokejově tak vytřeli zrak všem pochybovačům a nejnověji také ukázali své velké srdce. Jak dobře víte, na rozdíl od například takového fotbalu je v hokeji typické, že čísla dresů legendárních hráčů se obvykle vyřadí a vyvěsí pod strop arény. Číslo 99 například nemůže nosit nikdo a je jedno, jestli hrajete v týmu, ve kterém působil Gretzky nebo v jiném.

Častěji jsou však vyřazeny v rámci týmů, a pokud byste například skončili u Senators, nemůžete nosit číslo 11 kvůli Alfredsonovi, nebo u Penguins číslo 66 kvůli Lemieuxovi.

Nejnověji však jedno číslo vyřadil právě klub z Vegas, což je netradiční, protože existuje jen jeden rok a logicky tým nemá žádnou legendu a dlouhá léta ani mít nebude. Loni se ale bohužel odehrál právě ve Vegas tragický moment, kdy střelec zabil 58 a zranil další stovky lidí a právě číslo 58 se klub z Vegas rozhodl vyřadit na památku těch, kteří tragédii nepřežili. 

Domů
Sdílet
Diskuse