Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. dubna 2018 20:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kimi Räikkönen způsobil svému mechanikovi hrozivé zranění. Nechtěně mu zlomil nohu po chybě v komunikaci

SPORT
Uložit Uložené

Finský jezdec za zranění nemohl, ale na videu vypadalo opravdu strašidelně.

Seriál Formule 1 se o víkendu přesunul do dalekého Bahrajnu. V kvalifikaci obsadila první dvě místa vozidla ze stáje Ferrari a vypadalo to na bezchybný závod až do momentu, kdy chyba mechaniků připravila Kimiho Räikkönena o výborné umístění.

Kimi zajel do boxů a po pár sekundách se chystal odjet, přičemž k tomu dostal i povolení. Problém byl v tom, že mechanici ještě nestihli vyměnit jedno ze čtyř kol, ale Kimi vzal povolení na vědomí a šlápl na plyn. Mechanik pracující na levém zadním kole měl nohu v dráze zrychlujícího vozidla a formule mu nepříjemně zachytila nohu, kterou i okamžitě zlomila.


Na videu to vypadalo, jako kdyby mu formule prostě nohu rozlomila na dvě části. Mechanik byl okamžitě převezen do nemocnice na vyšetření a Kimi musel ze závodu odstoupit. Po odstoupení si vysloužil i kritiku za to, že přes boxy procházel chladně a neměl ani zájem zjistit, co se mechanikovi vlastně stalo a jak je na tom. Závody nakonec ovládl Sebastian Vettel před dvojicí z Mercedesu.

Domů
Sdílet
Diskuse