Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. dubna 2018 18:25
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Pražské Výstaviště se promění, všechny atrakce musí zmizet. Je otázka, jestli bude připomínat park Mirákulum nebo Disneyland, říká vedení

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Všechny atrakce musí pryč.

Pražské Výstaviště na rok přijde o všechny pouťové atrakce. Musí se rozebrat a poté přemístit jinam. Je to kvůli připravované revitalizaci tohoto prostoru, který už v loňském roce přišel o Křižíkovu fontánu. Hned, jak všechny kolotoče zmizí, začne znovuoživení spodní části tohoto objektu. Termín odklizení nadejde ke konci června.

„K jednání o další podobě zábavní části je pak několik variant. Jestli bude v budoucnu připomínat park Mirákulum nebo spíše Disneyland, je na rozhodnutí příštího vedení města,“ řekl pro Blesk Jan Adámek, jeden z členů představenstva pražského Výstaviště.

Mirákulum je známý park v Milovicích. Obsahuje kouzelný hrad s katakombami, bludiště, lanové centrum, lesní město s podzemními chodbami apod. Disneyland je zase zábavní park rozmístěný ve všech koutech světa. Oplývá nejmodernějšími atrakcemi, velkou horskou dráhu, divadlem a dalšími atraktivními možnostmi zábavy podle Walta Disneyho. Je otázka, jakému parku se pražská oblast přiblíží.

Pražské Výstaviště se promění, všechny atrakce musí zmizet. Je otázka, jestli bude připomínat park Mirákulum nebo Disneyland, říká vedení
Zdroj: Jirka.h23/Wikimedia Commons

Dojde i na rozebrání 37 let poskládaného ruského kola. Právě před tou dobou se totiž rozebralo do posledního šroubku kvůli převozu na olympiádu do Sovětského svazu. Od té doby tu stojí. Nyní projde kompletní repasí. Změn se dočká i zmiňovaná Křižíkova fontána, jejíž rekonstrukce potrvá ještě několik let. Zatím tu má být letní kino.

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

„Já osobně považuji poutě na Výstavišti za záležitost, která sem patří. Musejí se ale přizpůsobit 21. století,“ řekl radní Jan Wolf. Na tradiční matějskou pouť se návštěvníci můžou těšit i příští rok. Hned po revitalizaci by měly být na místě postaveny atrakce nové, které splňují současné nároky zábavnosti. 

Domů
Sdílet
Diskuse