Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2018 16:51
Čas čtení 0:00
Marek R.

Nezastavitelný Pastrňák v noci nasbíral 6 bodů a překonal tak legendárního Gretzkyho

SPORT
Uložit Uložené

Pastrňák je zároveň lídrem produktivity, gólů, asistencí i statistiky plus/minus bodů ve vyřazovací části sezóny 2017/2018.

První kolo playoff nejlepší hokejové ligy světa je již v plném proudu a k naší radosti se v této části sezóny představí také mnoho českých hokejistů, přesněji 20, a některým z nich se daří náramně dobře. Svými výkony táhnou kluby za nesmírně cennými vítězstvími a nejlépe to v noci ze soboty na neděli potvrdil hráč Bostonu Bruins David Pastrňák.

Medvědi v čele se slovenským kapitánem Zdeno Chárou zvládli oba domácí souboje a proti javorovým listům z Toronta tak vedou už 2:0 na zápasy. Největší zásluhu na druhém vítězství měl právě náš hokejista, který zcela ovládl celou noc NHL.

Stylově dokonaný hattrick

Na své konto si totiž nepřipsal jen hattrick, ale i tři asistence a jeho zisk šesti bodů přispěl k jednoznačné výhře domácích 7:3. V prvních dvou utkáních tak má na kontě Pastrňák už 9 bodů, což je dorovnaný rekord NHL. Ještě v roce 1969 dosáhl v úvodních dvou zápasech 9 bodů legendární Phil Esposito.

Dorovnal tak legendárního Esposita, ale také překonal ještě legendárnějšího Gretzkyho. Pastrňák je totiž nejmladším hráčem, který v playoff NHL nasbíral v jednom zápase 6+ bodů, neboť 22. narozeniny oslaví 25. května. Gretzky v roce 1983 proti Calgary získal 7 bodů, ale v té době měl 22 let a 81 dní.


Domů
Sdílet
Diskuse