Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2018 19:45
Čas čtení 0:00
Marek R.

V NFL byl historicky draftovaný hráč, kterému chybí ruka. Shaquem Griffin je důkazem, že se nikdy nemá vzdávat

SPORT
Uložit Uložené

Letošní draft NFL napsal krásný příběh.

Nedávno se v NFL konal každoroční draft a všechny tak zajímalo, který mladý hráč se bude radovat z pozice draftové jedničky. Tím šťastným se stal 23letý quarterback Baker Mayfield z univerzity v Oklahomě, kterého si z první pozice vybrali Cleveland Browns.

První trojku uzavřeli running back Saquon Barkley z Penn State, který jako dvojka draftu putoval k Giants, třetí místo ukořistil další quarterback Sam Darnold z USC a směřoval také do New Yorku, ale k Jets.

Nejsou to ale tito tři pánové, o kterých se hovoří nejvíce. Nejvíce skloňované jméno po nedávném draftu je Shaquem Griffin, kterého si vybrali Seahawks až v pátém kole.

Je to proto, že Shaquem není tak obyčejný sportovec a vůbec byste netipovali, že hráč jako on se může uplatnit v NFL. Už když měl 4 roky, pokusil se sám o amputaci své ruky, protože už nemohl vydržet tu bolest. Narodil se totiž s vrozenou poruchou, která se vyskytuje převážně u dvojčat a zapříčiňuje ji předčasné prasknutí amniového obalu. To následně způsobí zaškrcení končetiny ještě v děloze matky.

Když mu byly čtyři, našli ho rodiče s kuchyňským nožem v ruce a malý Shaquem byl odhodlán si amputovat ruku, která mu způsobovala bolesti. Nakonec mu ruka byla amputována v nemocnici, ale i přes takový hendikep nezanevřel na svůj milovaný americký fotbal.

 

Svou tvrdou práci všem ukázal na NFL Combine, které se konalo v únoru a jde o jakési atletické soupeření mezi jednotlivými hráči. Shaquem na letošní Combine ani nebyl původně pozván, ale i tak všem vytřel zrak. Jeho benchpress s protézou můžete vidět ve videu výše, zaujal však hlavně při sprintu na 40 yardů, kdy mu v cíli naměřili čas 4,38 sekundy. V rámci linebackerů jde totiž o rekord.

 

Všichni byli zvědaví, jak se mu bude dařit během draftu, a nakonec je z toho výběr v 5. kole, což je skvělé. Vybral si ho tým Seattle Seahawks a navíc tak bude působit po boku svého bratra – dvojčete, kterého si Seahawks vytipovali loni.

Když se Shaquem dozvěděl o této zprávě, došla mu slova, a dokonce se rozplakal. To, co se odehrálo, máme dokonce možnost vidět na videu a tento moment si tak můžete vychutnat i vy. Shaquemovi upřímně gratulujeme a přejeme mu, aby všem ukázal, že i s hendikepem se při silné vůli a velké bojovnosti dokážete prosadit například i v takové NFL.

Domů
Sdílet
Diskuse