Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2018 16:31
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

[Diskuze] Patří vulgarismy do českého rapu?

HUDBA RAP
Uložit Uložené

Zajímá nás váš názor na problematiku užívání expresivních výrazů v textech domácích interpretů.

Podstata rapu jako takového vychází z myšlenky, která interpretům dává svobodu projevu, v rámci níž se hlavně v minulosti vyjadřovali k sociálním tématům a svému životu na ulici. Ruku v ruce s kritickým texty šly pochopitelně i nadávky, přičemž je posluchač prostě musel respektovat a chápat jako neodmyslitelnou součást žánru.

S jakýmsi vývojem se do rapu dostalo podstatně více peněz a stěžování se pomalu, ale jistě střídá výhradně clubení se, i když pochopitelně pár výjimek, vnímajících odpovědnost, stále v zahraničí i doma existuje. Zároveň už má rapový fanoušek na výběr, zda mu vulgarismy a expresivní výrazy vadí, protože se vynořuje stále více reprezentantů, kteří se jim plně vyhýbají.

[Diskuze] Patří vulgarismy do českého rapu?

Dnes určitě nechceme moralizovat a ani tvrdit, že rap s nadávkami je lepší než ten bez nich nebo naopak. Zajímá nás v první řadě váš názor na tuto problematiku jako takovou. Myslíte si, že čeští interpreti zvládají používání vulgarismů ve svých textech, nebo to někteří přehánějí? Klidně buďte konkrétní. Také jsme zvědaví, na kterých interpretech jste si všimli, že si dokáží poradit i slušně a zda je vám právě tento způsob sympatický.

Domů
Sdílet
Diskuse