Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2018 22:38
Čas čtení 0:00
Marek R.

Real Madrid potvrzuje, že je nejlepším týmem historie a vyhrává Ligu mistrů potřetí v řadě

SPORT
Uložit Uložené

Real Madrid je v Lize mistrů nezastavitelný. Nad Liverpoolem ve finále bílý balet zvítězil 3:1.

Nejlepší ligy světa již znají své právoplatné mistry a z hlediska klubových soutěží nám zůstával už jen jediný vrchol sezóny. Z hlediska klubových soutěží, protože ten skutečný vrchol přijde v červnu díky mistrovství světa ve fotbale, ale ještě předtím všechny fotbalové fanoušky zajímalo, který tým se stane evropským mistrem.

Ve finále Ligy mistrů se proti sobě postavili Real Madrid a Liverpool. Královský velkoklub pomýšlel už na neskutečný třetí triumf v řadě v nejlepší evropské pohárové soutěži, zatímco anglický celek byl v rámci této soutěže překvapením sezóny, a přestože kvalita byla na straně jejich soupeře, všichni dobře víme, jak dopadl Istanbul, a tudíž nejlepší finálový zápas historie ligy mistrů.

Vše bylo před samotným úvodním hvizdem otevřené, a protože oba celky jsou známé svým ofenzivním projevem hry, doufali jsme, že i nestranný divák si díky tomu zápas užije. Jak tedy dopadlo finále Ligy mistrů, které se konalo v ukrajinském Kyjevě?

Úvodní sestavy:
Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Benzema, Isco, Ronaldo

Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané

Kloppova družina byla na zápas perfektně připravena a vůbec nebyly znát rozdíly v kvalitě mezi oběma celky. Liverpool byl v úvodu zápasu nebezpečnějším týmem a rychlost jejich hráčů dělala soupeři problémy. Jejich gólové vyhlídky však narušil souboj Ramose se Salahem, po kterém si Salah zranil rameno, a přestože se snažil v zápase pokračovat, nakonec se slzami v očích musel střídat a místo něj na hřiště přišel Adam Lallana.

Smůla byla však i na straně Realu Madrid, protože pár minut po Salahově vynuceném střídání se ze hřiště poroučel kvůli zranění i Dani Carvajal. Na jeho místo přišel Nacho.

Největší šanci bílého baletu v prvním poločase měl hlavičkující Ronaldo, Karius však jeho pokus zneškodnil, ale dorážející Benzema skóroval. Rozhodčí mu však odpískal offside, i když ten měl být odpískán již při Ronaldově hlavičce.

V prvním poločase jsme tak viděli hlavně dvě nešťastná zranění jak na jedné, tak i na druhé straně, góly jsme však stále neviděli, a tak úvodních 45 minut skončilo bez branek.

Souboj Ramose se Salahem, po kterém si egyptský hráč poranil rameno

Salahovi je jasné, že nebude v zápase pokračovať

Karius zneškodňuje hlavičku Ronalda

Úvod druhého poločasu gól však konečně přinesl. Nejdříve mohl skórovat Isco, ten však trefil jen břevno, ale skórovat se podařilo Karimu Benzemovi po obrovské a pro nestranného diváka komické chybě brankáře Kariuse. Stejně jako v semifinále proti Bayernu Mnichov, tak i nyní skóroval Benzema pořádně zvláštní gól.

Dlouho se však hráči a fanoušci bílého baletu neradovali, Liverpool se dostal k rohovému kopu, Lovren vyhrál souboj proti Ramosovi a jeho hlavička našla Maného, který neměl problém z blízkosti překonat Navase. Za deset minut jsme tak viděli hned dva góly.

Tempo však stále nepolevovalo, a když se na hřiště dostal čerstvý Bale, dalo se čekat, že šance budou jen a jen přibývat. A ani jsme vlastně dlouho nečekali. Bale byl na hřišti jen tři minuty a v 64. minutě už vstřelil gól, a že jaký to byl gól. Jeden z nejkrásnějších finálových v historii.

Šance na změnu skóre měli opět Mané a i Ronaldo. Maného dalekonosný pokus však skončil jen na pravé tyčce, zatímco Ronalda perfektním zákrokem v posledním momentě zneškodnil Robertson.

Isco trefuje břevno

Benzema už gól střílí

Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno zásluhou Maného

Bale střílí neskutečný gól

Manému chyběli centimetry

Robertson zakročil proti Ronaldovi v posledním momentě

Do konce zápasu zbývalo už jen deset minut a Real Madrid stále vyhrával nejtěsnějším možným rozdílem, 2:1. V 83. minutě však už bylo jasné, kdo se stane vítězem. Bale neměl komu přihrát, tak se rozhodl, že to zkusí z dálky a brankář Karius, kterému zápas absolutně nevyšel, udělal další obrovskou chybu.

Real Madrid tak vyhrává Ligu mistrů už potřetí po sobě a potvrzuje, že je nejen nejlepším týmem současnosti, ale i fotbalové historie.

Kariusova další chyba znamenala definitivní KO pro Liverpool

Domů
Sdílet
Diskuse