Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2018 16:03
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Londýnští pouliční muzikanti začnou přijímat platby kartou

HUDBA
Uložit Uložené

Starosta Sadiq Khan díky své iniciativě zařídil, že budou mít pouliční umělci po ruce platební terminál.

Pouliční muzikanti v Londýně budou moci zanedlouho přijímat platby kartou. V dynamickém moderním světě je hotovost na ústupu a přizpůsobit se tomu rozhodl starosta Londýna Sadiq Khan spolu se svou iniciativou Busk in London (Pouliční hraní v Londýně).

Ta spojila síly s firmou iZettle, která začne muzikantům na ulicích nabízet přenosné platební terminály, díky nimž budou kolemjdoucí moci přispět platbou pomocí karty či mobilu.

Klasické vhazování drobných do klobouku či do otevřeného pouzdra na kytaru tak doplní terminál, díky kterému si budou přítomní diváci moci vybrat jakou přesnou částku chtějí umělci darovat. 

Londýnští pouliční muzikanti začnou přijímat platby kartou
Zdroj: Flickr.com / Cory Doctorow

Starosta svoji iniciativu na pomoc pouličním umělcům obhájil trefnými slovy: „Pouliční hraní pomáhá mladým umělcům zdokonalovat jejich talent a dává jim možnost vystupovat před velkým množstvím lidí.“

A má to něco do sebe. Podobně totiž začínaly i současné britské hvězdy hudebního průmyslu jako Adele nebo Stormzy.

A podle deníku The Guardian možnost využití platebního terminálu využila již první pouliční umělkyně – Charlotte Campbell. Její výdělky to prý zvýšilo výraznou měrou.

Na svém terminálu si nastavila příspěvek na pevnou částku 2 libry a nadšení kolemjdoucí ji rádi podpořili.

Domů
Sdílet
Diskuse