Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2018 17:22
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Online prodejce ASOS definitivně ukončuje výrobu produktů ze zvířat. Zbavuje se tak peří, kašmíru či mohéru z koz a zajíců

MÓDA
Uložit Uložené

Módní svět přichází s dalším významným krokem v boji proti krutosti na zvířatech.

Známý britský online prodejce oblečení a kosmetiky ASOS přišel se zákazem, který jistě potěší mnoho lidí po celém světě. Společnost se totiž rozhodla radikálně změnit politiku týkající se péče o zvířata, a tak zcela skončí s výrobou oděvů ze živočišných materiálů. Do konce ledna 2019 plánuje úplné odstavení těchto produktů a vyprázdnění všech skladů.

Prodejce se tak zbavuje textilních materiálů jako kašmír, peří, kožešina, hedvábí či mohér, které pocházejí z různých druhů zvířat. Například takový kašmír se vyrábí ze srsti kašmírské kozy a mohér zase z angorské kozy či zajíce. Nezisková organizace PETA bojující za práva zvířat uvedla, že chválí ASOS za tento velký krok v módním průmyslu.

 

Príspevok, ktorý zdieľa PETA (@peta),

Společnost si vzala příklad od mnoha dalších prodejců, jako jsou Old Spitalfields Market či módní návrhář Tom Ford, který přiznal, že se jeho názor na kožešinu v módě zcela změnil a rozhodl se stát i veganem. Taktéž i firmy jako Zara, H&M, Topshop či Marks & Spencer zcela skončili s výrobou oblečení z mohéru poté, co PETA odhalila jejich kruté zacházení se zvířaty.

Internetem se za poslední hodiny šíří samá pozitivní vyjádření na podporu ASOS ze strany lidí:

Domů
Sdílet
Diskuse