Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2018 21:07
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žena obvinila Cristiana Ronalda ze znásilnění

SPORT
Uložit Uložené

Obvinění vyplavalo na povrch po devíti letech.

Svět portugalského fotbalisty Cristiana Ronalda se zdál být dokonalý. Před lety však měl spáchat čin, který navždy poznamenal Kathryn Mayorgu. Američanka se s fotbalistou poprvé setkala v Las Vegas před devíti lety, kde společně s kamarádkami trávila čas v nočním klubu.

Ronaldo si ji vyhlédl, měli si vyměnit čísla a nakonec skončit v apartmánu hotelu Palms-Hotel, kde však podle Kathryn došlo ke znásilnění.

Krátce po skutku se její právník zkontaktoval s právníky fotbalisty a ten jí po pár měsících vyplatil téměř 325 tisíc eur za písemný příslib, že o obvinění ze znásilnění nebude už nikdy mluvit.

Dlouhých osm let proto bylo ticho, avšak v roce 2017 se o případ začal zajímat jeden z nejprestižnějších německých periodik Der Spiegel.

Po kauze Football Leaks redakce analyzovala dokumenty o znásilnění, ale v té době se Kathryn rozhodla mlčet a Ronaldo se se svým týmem o incidentu nevyjadřoval. Od té doby se situace změnila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano),

Kathryn Mayorga si najala nového právníka, nabrala více sebevědomí a rozhodla se postavit fotbalistovi čelem. Nový právník ji nechal podstoupit psychologické vyšetření, které prokázalo, že Kathryn dodnes trpí traumatem způsobeným sexuálním útokem z roku 2009.

I když hned po něm zašla na policejní stanici, jméno násilníka si tehdy nechala pro sebe. Tentokrát však na základě zjištění z psychologického vyšetření argumentuje, že tehdejší dohoda o mlčenlivosti není platná. Kathryn ji podepisovala v traumatizovaném psychickém stavu.

Obnovení kauzy měla přispět i úspěšná kampaň MeToo, z níž ani známí muži nedokázali vykličkovat.

Situace je mnohem vážnější, než by se mohlo zdát. Již v roce 2009 se konala řada výpovědí, zatímco mezi sebou právníci pracovali na dosažení dohody. Ronaldo na otázky právníků odpověděl několikrát, přičemž v prosinci roku 2009 tvrdil, že oba se sexem souhlasili.

Jen pár měsíců předtím se však odpovědi lišily. V září 2009 Ronaldo v odpovědích na otázky přiznal, že Kathryn během sexu říkala slovo ne a prosila ho o to, aby přestal, avšak on tak neučinil.

Dokonce přiznal, že po skončení styku se Kathryn ještě omluvil. Měla mu říci, že sex nechce, ale podle Ronalda mu zůstala i nadále k dispozici, a tak pokračoval.

Výpověď pokračovala vyprávěním o tom, že si Kathryn nestěžovala na fotbalistovu brutalitu, ale na fakt, že ji k sexu přinutil. Cristiano nakonec konstatoval, že při sexu nekřičela.

Na druhé straně, Ronaldo popisoval osudný večer rozdílně. Kathryn s kamarádkami měla být pořádně opilá, neměli si společně vyměnit telefonní čísla, jak ona uvádí, a v koupelně hotelu se měla odehrát předehra. Po odchodu z pokoje prý Kathryn nebyla tak znechucená, jak sama tvrdí.

Nikdo zatím neví, jak se bude případ vyvíjet. Policisté se o případ začali znovu zajímat a Kathryn znovu vypověděla, protože v americkém státě Nevada sexuální trestný čin nezůstane nikdy promlčen, pokud jej poprvé zdokumentuje policie.

Ronaldo od periodika Der Spiegel dostal za poslední rok a půl opakovaně šanci promluvit o své verzi setkání, ale zůstal mlčet a přes právníka vzkázal, že mluvit o této konkrétní záležitosti by nebylo legální, čímž zřejmě narážel na dohodu o mlčenlivosti.

Domů
Sdílet
Diskuse