Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2018 12:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Boxer Canelo Alvarez podepsal novou smlouvu na 365 milionů dolarů. Stal se nejlépe vydělávajícím sportovcem na světě

SPORT
Uložit Uložené

Díky nové smlouvě si Alvarez pořádně přilepší.

Není pochyb o tom, že box patří mezi nejlukrativnější sporty na světě. Spousta fanoušků však na chvíli na box zanevřela po cirkuse, který loni předvedli Floyd Mayweather a Conor McGregor. Naštěstí existují jména jako Canelo Alvarez, která se starají o zvelebování bojového sportu.

Canelas loni nastoupil proti kazachstanskému ničiteli Golovkin, ale souboj skončil remízou. V epické odvetě zvládl Canelo zvrátit misky vah na svou stranu a stal se šampiónem střední hmotnostní kategorie. Do té doby se největší zápasy vysílaly na Showtime PPV či HBO PPV, jenže HBO už dříve oznámilo, že po dlouhých desetiletích končí s vysíláním boxu. Nezáleželo ani na tom, kolik milionů dokázal Canelo televizi vydělat.

Svět se proto vzbudil do těžké situace, kterou nám vyřešila streamovací platforma DAZN. Do USA přišla teprve nedávno, ale už stihla převzít práva na vysílání soubojů skupiny boxerů z Golden Boy Promotions. Její tváří je pochopitelně Canelo, díky čemuž podepsal lukrativní smlouvu.

DAZN bude vysílat následujících 11 zápasů tohoto boxera, přičemž smlouva platí na 5 let a za ten čas Canelo vydělá minimálně 365 milionů dolarů. Stal se tak nejlépe placeným sportovcem na celém světě a v případě dobrých vysílacích výsledků mu výplata ještě poroste.

Samotný boxer je spokojený, protože DAZN nenabízí pay-per-view, ale měsíční členství za 9,99 dolaru. Diváci si tak nebudou muset za jediný zápas jako u HBO zaplatit 70 či 80 dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse